Η Μαντόνα έδωσε τη μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας της στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Η Μαντόνα έδωσε τη μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας της στο Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Μαντόνα στη συναυλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Μαντόνα έδωσε τη μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας της μπροστά σε περίπου 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους στην παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο.   

Η διάρκειας δύο ωρών συναυλία του Ρίο ήταν η τελευταία εμφάνιση της Μαντόνα στο πλαίσιο της περιοδείας της «Celebration» ενώ ψυχαγώγησε τους Βραζιλιάνους φαν της με εμβληματικά τραγούδια της όπως τα Like A Prayer, Vogue, Hung Up, Into The Groove και Like A Virgin. 

Η πόλη της Βραζιλίας χόρευε στους ρυθμούς της Μαντόνα πριν από το δωρεάν σόου του Σαββάτου, με τα ξενοδοχεία και τα Airbnb να είναι γεμάτα. Περίπου 170 επιπλέον αεροπλάνα υπολογίζεται ότι προσγειώθηκαν στο Ρίο ενόψει της συναυλίας. 

Ελικόπτερα και drones πετούσαν πάνω από την Κοπακαμπάνα την ώρα που η βασίλισσα της ποπ ανέβηκε στη σκηνή στις 10.37 μ.μ. με σχεδόν 50 λεπτά καθυστέρηση.   «Εδώ είμαστε στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου», είπε η Μαντόνα στο πλήθος δείχνοντας τα διάσημα βουνά του Ρίο και το άγαλμα του Χριστού. 

Η Μαντόνα έδωσε τη μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας της στο Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Μαντόνα στη συναυλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτ.: ΕΡΑ

Η 65χρονη Μαντόνα άνοιξε τη συναυλία της με το Nothing Really Matters από το άλμπουμ Ray of Light του 1998. Δεκαοκτώ πύργοι με ηχεία είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία κατά μήκος της παραλίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα μπορούσαν να ακούσουν την Αμερικανίδα σταρ. Στη συναυλία έλαβαν μέρος πολλοί Βραζιλιάνοι μουσικοί καθώς και άνθρωποι από τοπικές σχολές σάμπα.

«Από τότε που έφτασε η Μαντόνα στην πόλη, έρχομαι κάθε μέρα με αυτό το ρούχο για να καλωσορίσω το είδωλό μου, τη ντίβα μου, τη βασίλισσα της ποπ», είπε η 69χρονη Ρόζμαρι ντε Ολιβιέρα Μπορέρ, η οποία φορούσε μια εκδοχή του εμβληματικού κωνικού χρυσού σουτιέν της Μαντόνα. 

Πολλοί θαυμαστές είχαν στηθεί στο σημείο πολλές ώρες ακόμα και μέρες πριν από τη συναυλία, ενώ άλλοι απόλαυσαν το θέαμα από γιοτ ή μπαλκόνια.  

Η Μαντόνα έδωσε τη μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας της στο Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Το κοινό της Μαντόνα στη συναυλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτ.: ΕΡΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επίσημου site της Μαντόνα, η συναυλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν η μεγαλύτερη που έχει δώσει ποτέ και μάλιστα κατά δέκα φορές μεγαλύτερη από την δεύτερη πολυπληθέστερη που είχε γίνει το 1987 στο Παρίσι με 130.000 θεατές. Για την πόλη του Ρίο ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί δεν είναι τόσο σπάνιοι καθώς αντίστοιχο αριθμό ανθρώπων είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι Rolling Stones και ο Ροντ Στιούαρτ. 

Χιλιάδες αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία για τη μεγάλη συναυλία που έγινε το Σάββατο το βράδυ την οποία σύμφωνα με τις αρχές της πόλης παρακολούθησαν 1,6 εκατομμύρια άτομα. Ακόμα, υπολογίζεται ότι εκείνο το βράδυ η συναυλία της Μαντόνα χάρισε στην τοπική οικονομία πάνω από 53 εκατομμύρια ευρώ.  

Σημειώνεται ότι η τραγουδίστρια ξεκίνησε την περιοδεία «Celebration» λίγους μήνες αφότου εισήχθη στην εντατική με μια σοβαρή βακτηριακή μόλυνση τον Ιούνιο του 2023. 

Με πληροφορίες από Skynews 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ