Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση Facebook Twitter
Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση / φωτ. Freepik
0

Oι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση, σύμφωνα με φετινή μελέτη του Indeed, που είναι ιστότοπος αγγελιών εργασίας καισυλλέγει δεδομένα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το 43% ζήτησε αύξηση των αποδοχών του – με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς 3 στις 4 γυναίκες που το ζήτησαν, όντως έλαβαν περισσότερα χρήματα στην αμοιβή τους. Η ίδια μελέτη, που διεξήχθη σε 11 χώρες και συμπεριλαμβάνει τις απαντήσεις 14.500 γυναικών, δείχνει πως το 61% των γυναικών σε όλο τον κόσμο είναι πεπεισμένο πως προκειμένου να λάβει αναγνώριση από άντρες συναδέλφους, «πρέπει να εργαστεί σκληρότερα».

Τα ποσοστά γυναικών που ζήτησαν αύξηση ανά χώρα:

Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση

Με βάση τα στοιχεία, στην Ινδία, οι γυναίκες είχαν τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καθώς το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ζητήσει αύξηση μισθού κάποια στιγμή στην καριέρα του. Οι Ινδές ανέφεραν επίσης ότι τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν και πως οι εργοδότες στην Ινδία κάνουν ό,τι μπορούν για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ιάπωνες και οι γυναίκες στη Σιγκαπούρη είχαν τη λιγότερη αυτοπεποίθηση στο ζήτημα της αύξησης μισθού, όπως έδειξε η έρευνα: Μόνο το 13% των γυναικών στην Ιαπωνία και το 32% στη Σιγκαπούρη δήλωσαν ότι έχουν ζητήσει αύξηση μισθού στο παρελθόν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 24% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν είχαν ευκαιρίες να ρωτήσουν, ενώ το 28% είπε ότι φοβόταν τις αρνητικές συνέπειες. Επιπλέον, το 28% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν είχαν την αυτοπεποίθηση να κάνουν μια τέτοια συζήτηση με τον εργοδότη τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε στα 29 του ο Christian Styles, ο gay πορνοστάρ με 1,2 εκατ. followers

Διεθνή / Πέθανε στα 29 του ο Christian Styles, ο gay πορνοστάρ με 1,2 εκατ. followers

Ο performer από το Μίσιγκαν είχε χτίσει τεράστιο κοινό στο Twitter και το OnlyFans, είχε κερδίσει GayVN Award με τον Chris Damned και ανήκε στη γενιά των δημιουργών που έχτισαν την καριέρα τους ταυτόχρονα στο gay porn και στα social media.
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη εγκρίνει επιπλέον 6,1 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

Το ποσό προστίθεται σε 16 δισ. ευρώ για προμήθειες που έχουν ήδη εγκριθεί, εκ των οποίων 8,35 δισ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί, ώστε η Ουκρανία να λαμβάνει κρίσιμες προμήθειες εγκαίρως και στην απαιτούμενη κλίμακα
THE LIFO TEAM