Beyoncé: Το συγκινητικό μήνυμα για τον ομοφυλόφιλο θείο της - Στην πρεμιέρα του Renaissance Tour

Beyoncé: «Γελάστε, χορέψτε» το μήνυμά της στην πρεμιέρα της ταινίας Renaissance Tour Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Να χορεύουν, να τραγουδούν, να γελάνε, να κλαίνε και γενικότερα να εκφράζουν τα πάντα, παρότρυνε τους θαυμαστές της η Beyoncé, στην πρεμιέρα της ταινίας Renaissance Tour στο Λονδίνο.

Η Beyoncé συνοδευόμενη από την μεγάλη κόρη της Blue Ivy, έκανε μία σύντομη εμφάνιση πριν την έναρξη της πρεμιέρας, φορώντας ένα λευκό κουστούμι και στέλνοντας μήνυμα στους φαν της, να «νιώθουν ελεύθεροι για τα συναισθήματά τους».

Στην πρεμιέρα βρέθηκε και η Τέιλορ Σουίφτ, της οποίας η ταινία για την περιοδεία της «Eras Tour», έσπασε ρεκόρ εισπράξεων νωρίτερα φέτος. Η Beyoncé είχε παρευρεθεί και στη δική της πρεμιέρα, αντίστοιχα. Στην βραδιά βρέθηκαν επίσης η Michelle Williamsαπό το συγκρότημα  Destiny's Child, ο μουσικός will.i,am, ο πρώην εκδότης της Vogue Edward Enniful και η ηθοποιός Vivica A Fox.

Η ταινία έχει γυρίσματα σε δέκα διαφορετικές χώρες και καταγράφει τη ζωή της Beyoncé εντός και εκτός σκηνής από την περιοδεία της, η οποία έγινε η πιο κερδοφόρα περιοδεία μαύρου καλλιτέχνη και η όγδοη πιο κερδοφόρα περιοδεία όλων των εποχών.

Εκτός από επιτυχίες όπως το «Crazy In Love», το «Cuff It» και το «Drunk In Love», οι θαυμαστές είδαν και την αθέατη πλευρά της Beyoncé, την εγχείρηση στο γόνατο πριν την παγκόσμια περιοδεία της, μέχρι και το πώς η απώλεια ενός δοντιού της κόρης της είχε προτεραιότητα σε σχέση με οτιδήποτε συμβαίνει στη σκηνή.

Η Beyoncé φαίνεται να κάνει εκατοντάδες αλλαγές κοστουμιών ενώ στην ταινία φαίνονται επίσης τα λάθη της, υλικό από τα παρασκήνια κ.λπ.

Η συγκινητική αφιέρωση της Beyoncé

Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της ταινίας, είναι η αφιέρωση της στον θείο της Johnny, έναν ομοφυλόφιλο άνδρα, που σχεδίασε τα πρώτα κοστούμια της και του οποίου η αγάπη για τη house μουσική ενέπνευσε τα disco grooves του άλμπουμ και της περιοδείας Renaissance.

«Όπου κι αν πήγαινε, όλα καλυτερεύαν. Με βοήθησε να μεγαλώσω τα παιδιά μου και εκείνα τον αγαπούσαν και τον λάτρευαν. Ήταν ένας σωτήρας», αναφέρει η μητέρα της Beyoncé στην ταινία, Tina Knowles.

Ο θείος της, πέθανε όταν η Beyoncé ξεκινούσε την καριέρα της, αλλά η έμπνευση της Beyonce με την κουλτούρα των γκέι και των χορευτικών της στο Renaissance Tour, αποδίδεται σε εκείνον. Μάλιστα θαυμαστές της έγραψαν σε πανό: «Ο θείος Johnny θα ήταν περήφανος».

«Είμαι πραγματικά περήφανη που αυτή η ταινία βγαίνει την 1η Δεκεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, προς τιμήν του θείου Johnny», είπε η Beyonce καταχειροκροτούμενη. Τα εισιτήρια VIP για την περιοδεία της, έφτασαν σε κόστος έως και τις 2.400 λίρες και πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν για οικονομικούς λόγους.

Στην ταινία παρουσιάζονται όλες οι χορογραφίες και δίνεται η δυνατότητα να ακούσει κανείς την εκπληκτική φωνή της Beyoncé, η οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως έσπασε τη συνήθεια να κάνει «πρόβες μέχρι αηδίας» και άφησε τη μουσική να καθοδηγήσει τις κινήσεις της. Ένιωσε «απελευθερωμένη» στη σκηνή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χειρουργείο πριν την παγκόσμια περιοδεία

Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών της περιοδείας, η διάσημη σταρ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο που είχε προκληθεί πριν από δεκαετίες στη σκηνή. Είχε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της προκειμένου να αποκατασταθεί η φυσική της κατάσταση και να γίνουν οι απαραίτητες πρόβες πριν την περιοδεία.

«Ήμουν τρομοκρατημένη επειδή έπρεπε να αποκατασταθεί τόσο γρήγορα. Έκανε πρόβες με αυτό το γόνατο, βγήκε στην περιοδεία και φοβόμουν ότι θα τραυματίσει ξανά, αλλά είναι πάντα στρατιώτης», αποκάλυψε μεταξύ άλλων η μητέρα της στην ταινία.

«Συνήθως κάνω πρόβες μόνο με τακούνια, αλλά λόγω γόνατου, δεν έχω φτάσει ακόμα τόσο μακριά», πρόσθεσε η Beyoncé, της οποίας τα ράμματα μετά την επέμβαση είναι ευδιάκριτα στην ταινία.

Κατά τη διάρκεια μιας στάσης της περιοδείας της στο Χιούστον, η Beyoncé επανενώθηκε με το πρώην συγκρότημά της, Destiny's Child. Ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο η Kelly Rowland και η Michelle Williams αλλά και τα ιδρυτικά μέλη LeToya Luckett και LaTavia Roberson, οι οποίες είχαν φύγει από το συγκρότημα το 2000.

Η Blue Ivy μαζί της στην σκηνή

Η Beyoncé στην περιοδεία της, είχε μαζί στη σκηνή τη μεγαλύτερη κόρη της Blue Ivy, η οποία έχοντας παρακολουθήσει τις πρόβες, ήξερε απ' έξω τη χορογραφία και εκτέλεσε ένα χορευτικό στα τραγούδια «My Power» και «Black Parade». Καθώς η περιοδεία προχωρούσε, η αυτοπεποίθησή της μεγάλωνε όλο και περισσότερο, ώσπου στο φινάλε της περιοδείας στο Κάνσας, το σόλο της είχε γίνει viral στο TikTok.

«Μου είπε ότι ήταν έτοιμη να εμφανιστεί και εγώ της είπα όχι. Δεν πίστευα ότι ήταν το κατάλληλο μέρος για μια 11χρονη», παραδέχεται στην ταινία η Beyoncé.

Όταν έβλεπε τα νεύρα της Blue Ivy σκεφτόταν πως «γιατί είπα ναι», καθώς φοβόταν μήπως δει αρνητικές κριτικές για το ντεμπούτο της στο διαδίκτυο. Αλλά αντί να καταρρεύσει, αποφάσισε να βελτιωθεί. Σχετικά με λάθη, η Beyoncé παρομοίασε την περιοδεία με μία μηχανή, που κάποια στιγμή μπορεί και να χαλάσει.

«Αυτή η περιοδεία είναι μια μηχανή. Αλλά όπως κάθε μηχανή, χαλάει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα, το ηχοσύστημα παρουσίασε βλάβη και επικράτησε χάος. «Χάσαμε το ρεύμα στον ήχο. Χάσαμε τις επικοινωνίες», ανέφερε ένας μηχανικός.

Ωστόσο η Beyoncé  αντί να πανικοβληθεί, ανέλαβε δράση. Συνειδητοποιώντας ότι η δυσλειτουργία αυτή θα μπορούσε να χαλάσει τη δυναμική του σόου, πήρε ένα κοστούμι από το ράφι και αρχίζει να αλλάζει, παρουσιάζοντας στους θαυμαστές της μια νέα εμφάνιση όταν επέστρεψε στη σκηνή. Η οργάνωση ενός σόου αυτού του μεγέθους, είναι μια πρόκληση για τον καθένα, αλλά η Beyoncé καθιστά σαφές ότι κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια.

«Νιώθω ότι, ως μαύρη γυναίκα, ο τρόπος που οι άνθρωποι επικοινωνούν μαζί μου είναι διαφορετικός. Τα πάντα είναι ένας αγώνας», συμπληρώνει. Σε πλάνα από τη διαδικασία των προβών, οι τεχνικοί της λένε ότι ο φακός της κάμερας που θέλει δεν υπάρχει και ότι οι διαδρομές της κάμερας που ζήτησε είναι αδύνατες. «Μόλις έψαχνα να βρω τις διαδρομές της κάμερας και υπάρχουν», απάντησε, όχι με αγένεια αλλά με αρκετή δύναμη για να καταστήσει σαφές το επιχείρημά της.

«Για να είμαι ειλικρινής είναι εξαντλητικό» καταλήγει και ερμηνεύει το Run The World (Girls).

Με πληροφορίες του BBC

 
 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM