Το Ισραήλ αρνείται ότι έπληξε το νοσοκομείο της Γάζας

Το Ισραήλ αρνείται ότι έπληξε το νοσοκομείο της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για 36η ημέρα εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να αρνείται πως έπληξε το νοσοκομείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι πραγματοποίησε επιθέσεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Al-Shifa, ωστόσο έχει παραδεχθεί τις συμπλοκές με τους μαχητές της Χαμάς στην περιοχή στα βόρεια της λωρίδας.

Την ίδια ώρα, ένας χειρουργός στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας είπε ότι το νοσοκομείο είχε ξεμείνει από νερό, φαγητό και ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς επίσης και ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας είχε χτυπηθεί. Από την πλευρά του, το Ισραήλ δήλωσε ότι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των μωρών σε ασφαλέστερο νοσοκομείο, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα, διότι οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι δύο βρέφη πέθαναν και άλλα 37 κινδυνεύουν να τραυματιστούν.

Να σημειωθεί πως μακριά από τη Γάζα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δεκάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στις κηδείες 11 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν.

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ, ότι το Ισραήλ μπορεί να κάνει στη Βηρυτό ό,τι κάνει στη Γάζα. Ο Γιόαβ Γκάλαντ συμπλήρωσε πως η «ομάδα» που υποστηρίζεται από το Ιράν θα μπορούσε να σύρει τον Λίβανο σε πόλεμο.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα παραπάνω έρχονται αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση αντιποίνων στη Γάζα ως απάντηση στις φονικές επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, οι οποίες σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 240 άλλοι κρατήθηκαν όμηροι. Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς αναφέρει ότι από τότε περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους περισσότερα από 4.500 παιδιά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM