Μπαρτ Γιανγκ: Πέθανε ο ηθοποιός που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το «Rocky»

Πέθανε ο Μπαρτ Γιανγκ, ο ηθοποιός του «Ρόκι» που υποδύθηκε τον «Πόλι Πενίνο» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Μπαρτ Γιάνγκ, ο οποίος έγινε γνωστός για τον ρόλο του «Πόλι Πενίνο» στο πλευρό του «Ρόκι Μπαλμπόα».

Ο Μπαρτ Γιανγκ απεβίωσε στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, όπως δήλωσε την Τετάρτη η κόρη του ηθοποιού, Αν Μορέα Σταϊνγκίσερ, στους New York Times. Δεν ανέφερε την αιτία θανάτου του. 

Η πρώτη του εμφάνισή στο πλευρό του Σιλβέστερ Σταλόνε έγινε το 1976, όταν ο Γιανγκ υποδύθηκε τον αλκοολικό κρεοπώλη και φίλο του «Ρόκι». Ο Σταλόνε «αποχαιρέτησε» τον πρώην συμπρωταγωνιστή του, χαρακτηρίζοντάς τον «αγαπημένο φίλο». «Ήσουν ένας απίστευτος άντρας και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο», έγραψε στο Instagram.

Χάρη στην ερμηνεία του στο «Rocky» ο Γιανγκ κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου. Ήταν μία από τις δέκα συνολικά υποψηφιότητες που απέσπασε η πρώτη ταινία «Rocky», που τελικά κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας. 

Ο Γιανγκ υποδύθηκε τον «Πόλι» και στα έξι σίκουελ του Rocky. Επίσης μεταξύ άλλων συμμετείχε στις ταινίες «Chinatown», «Οι ατσίδες της Νέας Υόρκης» και «Κάποτε στην Αμερική». Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Γιανγκ ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και έργα του φιλοξενήθηκαν σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM