Παναγία Σουμελά: Πλήθος πιστών στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

Παναγία Σουμελά: Με κατάνυξη ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου από τον οικουμενικό πατριάρχη Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ
0

Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα προεξάρχοντος του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος πιστών βρέθηκαν στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά για να προσκυνήσουν την εικόνα η οποία έχει δημιουργηθεί από τον Ευαγγελιστή Λουκά.

Η ιστορική μόνη αποτελεί σύμβολο πίστεως και μαρτυρίου για τους χριστιανούς, η οποία λειτούργησε και πάλι έπειτα από σιωπή δεκαετιών το 2010. Φέτος είναι η 10η φορά που ο οικουμενικός πατριάρχης μεταβαίνει στην ιστορική μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα κατά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η σημασία που έχει για το Πατριαρχείο και την ορθοδοξία γενικότερα η συνέχιση της λειτουργίας αυτού του χώρου λατρείας μετά από 4 χρόνια είναι μεγάλη. Ο οικουμενικός πατριάρχης βαθιά συγκινημένος στο τέλος της ομιλίας του τόνισε πως είναι πολύ διαφορετικό να γίνεται η λειτουργία στην καρδιά του ποντιακού ελληνισμού.

Υπενθυμίζεται πως οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στο παρά πέντε την ειδική γραπτή άδεια για την ετήσια τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πάπα Φραγκίσκο και τις τουρκικές αρχές για την παραχώρηση της άδειας για τη λειτουργία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM