Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας: Ουκρανή δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα και αποκλείστηκε

Ουκρανή ξιφομάχος δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα και αποκλείστηκε Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η Ουκρανή ξιφομάχος Olga Kharlan αποκλείστηκε επειδή αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα Anna Smirnova στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας.

Η Ουκρανή ξιφομάχος ήταν η πρώτη που αντιμετώπισε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και κέρδισε 15-7 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Μιλάνο, όπου η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκούντουρα κατέκτησαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα.

Η 32χρονη ωστόσο αρνήθηκε τη χειραψία της Smirnova στη συνέχεια, προσφέροντας αντ' αυτού τη σπάθη της για να χτυπήσουν οι λεπίδες. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίδας, η οποία έκανε έφεση και παράλληλα πραγματοποίησε 45λεπτη καθιστική διαμαρτυρία. Μάλιστα η Ρωσίδα, που αγωνιζόταν με ουδέτερη σημαία, παρέμεινε όρθια στην πίστα μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου πριν της δοθεί μια καρέκλα και συνεχιστεί η διαμαρτυρία της.

Η έφεσή της φαινόταν να έχει απορριφθεί, με την Kharlan να εξακολουθεί να φαίνεται ότι πέρασε στους 32, όταν η Smirnova τελικά αποχώρησε αφού της μίλησε ένας αξιωματούχος, γεγονός που επέτρεψε την έναρξη του επόμενου αγώνα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έδειξαν αργότερα ότι η Kharlan, τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια και τετράκις Ολυμπιονίκης, είχε αποκλειστεί. 

Στην ξιφασκία, η χειραψία είναι μέρος των κανόνων του αθλήματος και η άρνηση κάποιους αθλητή να το κάνει οδηγεί σε μαύρη κάρτα και αποβολή.

Το θέμα προκάλεσε και την αντίδραση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα. Ο Ουκρανός υπουργός υποστήριξε πως η Ρωσίδα αθλήτρια έχασε δίκαια και αποφάσισε να παίξει βρώμικα με το σόου της χειραψίας. Σύμφωνα με τον ίδιο έτσι ακριβώς ενεργεί κι ο ρωσικός στρατός στο πεδίο της μάχης.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΗΕ

Διεθνή / Μήνυμα Ερντογάν από τον ΟΗΕ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Τι είπε για το Κυπριακό

«Επιθυμία μας είναι τα υφιστάμενα ζητήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο να επιλυθούν στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΥΛΑ ΟΗΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διεθνή / Επίθεση Λούλα στον ΟΗΕ: «Η αξιοπιστία του δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλή» - Προειδοποίηση για ξένη παρέμβαση στις εκλογές

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατήγγειλε την «παράλυση» του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζήτησε να ανακτήσει ο ΟΗΕ τον ρόλο του ως «δύναμη για την ειρήνη»
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Νετανιάχου κατά Μαμντάνι: «Ντροπή σου που υποστηρίζεις τα τρομοκρατικά τέρατα της Χαμάς»

Το αεροσκάφος του Νετανιάχου θα προσγειωθεί στο Νιου Τζέρσεϊ αντί για τη Νέα Υόρκη λόγω ανησυχιών για τον Μαμντάνι, ενόψει της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
THE LIFO TEAM
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Διεθνή / Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Ο Τσαρλς Σπένσερ γράφει στο νέο του βιβλίο ότι η αδελφή του τού είπε τη φράση σε γεύμα στο Λονδίνο, την περίοδο που του ανακοίνωνε ότι ο γάμος της τελείωνε. Σε νέα συνέντευξή του επιμένει ότι θυμάται ακριβώς τα λόγια της
THE LIFO TEAM