Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας: Ουκρανή δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα και αποκλείστηκε

Ουκρανή ξιφομάχος δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα και αποκλείστηκε Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η Ουκρανή ξιφομάχος Olga Kharlan αποκλείστηκε επειδή αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα Anna Smirnova στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας.

Η Ουκρανή ξιφομάχος ήταν η πρώτη που αντιμετώπισε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και κέρδισε 15-7 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Μιλάνο, όπου η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκούντουρα κατέκτησαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα.

Η 32χρονη ωστόσο αρνήθηκε τη χειραψία της Smirnova στη συνέχεια, προσφέροντας αντ' αυτού τη σπάθη της για να χτυπήσουν οι λεπίδες. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίδας, η οποία έκανε έφεση και παράλληλα πραγματοποίησε 45λεπτη καθιστική διαμαρτυρία. Μάλιστα η Ρωσίδα, που αγωνιζόταν με ουδέτερη σημαία, παρέμεινε όρθια στην πίστα μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου πριν της δοθεί μια καρέκλα και συνεχιστεί η διαμαρτυρία της.

Η έφεσή της φαινόταν να έχει απορριφθεί, με την Kharlan να εξακολουθεί να φαίνεται ότι πέρασε στους 32, όταν η Smirnova τελικά αποχώρησε αφού της μίλησε ένας αξιωματούχος, γεγονός που επέτρεψε την έναρξη του επόμενου αγώνα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έδειξαν αργότερα ότι η Kharlan, τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια και τετράκις Ολυμπιονίκης, είχε αποκλειστεί. 

Στην ξιφασκία, η χειραψία είναι μέρος των κανόνων του αθλήματος και η άρνηση κάποιους αθλητή να το κάνει οδηγεί σε μαύρη κάρτα και αποβολή.

Το θέμα προκάλεσε και την αντίδραση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα. Ο Ουκρανός υπουργός υποστήριξε πως η Ρωσίδα αθλήτρια έχασε δίκαια και αποφάσισε να παίξει βρώμικα με το σόου της χειραψίας. Σύμφωνα με τον ίδιο έτσι ακριβώς ενεργεί κι ο ρωσικός στρατός στο πεδίο της μάχης.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ