Μητσοτάκης για τους νεκρούς πιλότους του Canadair: Ήρωες, έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές

Μητσοτάκης για τους νεκρούς πιλότους του Canadair: Ήρωες, έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Δύο ήρωες, που έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους πιλότους που σκοτώθηκαν στην πτώση του Canadair στην Κάρυστο. 

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. 

«Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συντριβή του Canadair, κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων. 

Η πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους», συμπλήρωσε. 

«Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τον σμηναγό και τον ανθυποσμηναγό που σκοτώθηκαν κατά την πτώση του Canadair. 

Πτώση Canadair: Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για τους νεκρούς πιλότους 

Το απόγευμα της Τρίτης το ΓΕΑ ανακοίνωσε πως είναι νεκροί ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο στον Πλατανιστό. 

Πρόκειται για τον 34χρονο σμηναγό Χρήστο Μουλά, που ήταν ο κυβερνήτης και τον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος ήταν ο συγκυβερνήτης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM