Φωτιά στο Λουτράκι: Τραγική η κατάσταση, λέει ο δήμαρχος - Προβλήματα με το νερό

Φωτιά στο Λουτράκι: Τραγική η κατάσταση, λέει ο δήμαρχος - Τεχνικά προβλήματα στο ρεύμα και στο νερό Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η κατάσταση είναι δύσκολη μετά τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Γκιώνης.

Ο δήμαρχος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με το ρεύμα και το νερό μετά τη φωτιά που πλήττει το Λουτράκι. Χαρακτηριστικά ανάφερε πως «έχουμε τεράστια προβλήματα. Έχουν λιώσει σωλήνες, έχουν πέσει κολώνες, έχουν καεί μετασχηματιστές».

Ο Γιώργος Γκιώνης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση της φωτιάς θα βελτιωθεί αφού θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα. Ωστόσο επισήμανε πως η κατάσταση ξεφεύγει προς την περιοχή του Καλαμακίου, κατεβαίνει προς την Εθνική οδό, αλλά «ανά πάσα ώρα αλλάζουν τα πράγματα αυτά. Φοβάμαι μήπως η φωτιά κατευθυνθεί προς τους Άγιους Θεοδώρους».

Αναφορικά με τους πολίτες που βρέθηκαν σε κατάσταση ανάγκης, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «ένας οίκος ευγηρίας μεταφέρθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. Έγινε γρήγορα η εκκένωση. Εξυπηρετήσαμε όσους χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε 120 δωμάτια ξενοδοχείων της περιοχής. Κάναμε τα αδύνατα, δυνατά».

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 32 καμένα σπίτια και πέντε αποθήκες. Για την περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, όπως και για το Πανόραμα δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες. Το βασικό, όπως τόνισε ο δήμαρχος, είναι ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή που είναι πολύ βασικό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM