Οι Βέλγοι έντυσαν τον «κατουρλή» τσολιά

Οι Βέλγοι έντυσαν τον «κατουρλή» τσολιά Facebook Twitter
0

Με στολή τσολιά έντυσαν οι Βέλγοι το άγαλμα-σύμβολο αντίστασης της πρωτεύουσας τους σε ένδειξη συμπαράστασης  στους Έλληνες. Το μπρούτζινο άγαλμα έχει, όπως γράφει το theinsider.gr  το «όνομα» «Manneken Pis», σε ελεύθερη μετάφραση «ο κατουρλής» και θεωρείται σύμβολο αντίστασης, γιατί ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που ήθελαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.  

 

Οι Βέλγοι έντυσαν τον «κατουρλή» τσολιά Facebook Twitter

Είναι πάντως αγαπημένη συνήθεια των Βέλγων να ντύνουν με στολές το αγαλματάκι. Κατά καιρούς, ο «κατουρλής» έχει φορέσει περισσότερες από 800 φορεσιές. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Plaisirs d’ Hiver», που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, οι Βέλγοι έντυσαν το σύμβολο της πρωτεύουσάς τους με στολή τσολιά, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους προς τους Έλληνες για την οικονομική κρίση της χώρας τους και, ταυτόχρονα, δίνοντας την απάντησή τους προς τις διεθνείς χρηματαγορές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM