Πέθανε ο Τόλης Μαστρόκαλος, μπασίστας των «Σπυριδούλα»

Πέθανε ο Τόλης Μαστρόκαλος, μπασίστας των «Σπυριδούλα» Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο μπασίστας της θρυλικής μπάντας «Σπυριδούλα», Τόλης Μαστρόκαλος.

Ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα» δίπλα στον Παύλο Σιδηρόπουλο και συμμετείχε στον δίσκο «Φλου», που σημάδεψε την ελληνική ροκ σκηνή.

Την είδηση του θανάτου του Τόλη Μαστρόκαλου γνωστοποίησε με μήνυμά του στο facebook ο Δημήτρης Πουλικάκος.

«Ά, ρε Τόλη!!!...1950-2023.....73 χρόνια, όξω καρδιά!!!...R.I.P. old friend. Αποστόλης Μαστρόκαλος: Απο τα κηπάκια της Κυψέλης και των Εξαρχείων, στους κήπους του Παράδεισου, μιά ανάσα δρόμος!!!..🧙‍♂️» έγραψε ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Ο Τόλης Μαστρόκαλος τελευταία συμμετείχε στην μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του Παύλου Σιδηρόπουλου ενώ ήταν στο πλευρό του Δημήτρη Πουλικάκου στις πρόσφατες εμφανίσεις του στο Κύτταρο.

Ο Τόλης Μαστρόκαλος μετά τους «Σπυριδούλα» συμμετείχε σε περιστασιακά μουσικά σχήματα, όπως η «Εταιρεία Καλλιτεχνών» που σχημάτισε ο Παύλος Σιδηρόπουλος και είχε συναυλιακή δράση για ένα μικρό διάστημα. Στη συνέχεια πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ όπου δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών.

Με τον Πάυλο Σιδηρόπουλο ο Τόλης Μαστρόκαλος γνωρίστηκε σε διακοπές το καλοκαίρι του 1967 στα Νέα Στύρα στην Εύβοια. O Τόλης Μαστρόκαλος έπαιζε κιθάρα στην παρέα, ενώ είχε ήδη σχέση με την αδελφή του Παύλου, την Μελίνα.

Λόγω της σχέσης του με την Μελίνα, ο Τόλης Μαστρόκαλος μετακόμισε στο σπίτι του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM