Φρέντι Μπελέρης: Οι δικηγόροι του θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο- Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

Φρέντι Μπελέρης: Οι δικηγόροι του θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Παρά την σημερινή νέα αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη η νομική ομάδα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας σκοπεύει να συνεχίσει την δικαστική μάχη. 

Η υπεράσπιση του Φρέντι Μπελέρη δήλωσε μετά την σημερινή απόρριψη της νέας έφεσης για άρση της προφυλάκισης ότι κατόπιν αυτού θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα. Ο αγώνας δρόμου για αποφυλάκισή του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωση για την σημερινή νέα απόφαση απόρριψης του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.  «Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του» αναφέρει το υπουργείο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και πως «αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου από τη γειτονική χώρα».

Ο προσφάτως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης θα εξακολουθήσει να βρίσκεται προφυλακισμένος παρά τη νέα έφεση που άσκησε. Την παράταση της προφυλάκισής του Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε σήμερα η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος της Αλβανίας, όπως αναφέρει το himara.gr. 

Η έφεση του Φρέντι Μπελέρη απορρίφθηκε από τη δικαστή Αταλάντα Ζεκίρι. Οι δικηγόροι του Φρέντι Μπελέρη είχαν αιτηθεί την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα. Προσκόμισαν δε και την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας που τον αναγνωρίζει επισήμως ως δήμαρχο Χειμάρρας, ωστόσο δεν επηρεάστηκε η απόφαση της ειδικής εισαγγελίας. 

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουνίου το αρμόδιο δικαστήριο των Τιρανών είχε λάβει την ίδια απόφαση ούτως ώστε ο Φρέντι Μπελέρης να παραμείνει στη φυλακή, ωστόσο τότε αποφυλακίστηκε ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης. Στις 22 Μαϊου επίσης η ειδική εισαγγελία επίσης είχε αρνηθεί την αποφυλάκιση Μπελέρη. 

Η σύλληψή του από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαiου, 2 ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Η συμφωνία αφορά κυρίως σπάνια μέταλλα και ορυκτά, τα οποία θεωρούνται στρατηγικής σημασίας - Θα δημιουργηθεί ταμείο επενδύσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM