Αλαμπάμα: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων 16χρονης- 4 νεκροί και 20 τραυματίες

Αλαμπάμα: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων στην Αλαμπάμα- 4 νεκροί και 20 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στην Αλαμπάμα όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα πάρτι για τα γενέθλια μιας έφηβης στην πόλη Ντέιντεβιλ.

«Η ενέργεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, με τραγικό τρόπο», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας, ο Τζέρεμι Μπάκετ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν ο ύποπτος έχει συλληφθεί ούτε έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την ένοπλη επίθεση στην Αλαμπάμα.

Αρκέστηκε να πει ότι επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες ώρες. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της τραγωδίας και το κίνητρο του δράση. Οι αρχές πιστεύουν ότι είχε προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WRBL.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια αίθουσα χορού στο κέντρο της πόλης, όπου μια έφηβη γιόρταζε τα 16α γενέθλιά της, ανέφερε η εφημερίδα Montgomery Advertiser.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 10:30 μ.μ. τοπική ώρα του Σαββάτου (6:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας την οποία επικαλείται το ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό WRBL. Το FBI, το Γραφείο των ΗΠΑ για το Αλκοόλ, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά και το γραφείο του εισαγγελέα ανταποκρίθηκαν επίσης στο περιστατικό και συνδράμουν την έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο αδελφός της, μαθητής λυκείου, είναι μεταξύ των νεκρών, είπε η γιαγιά των παιδιών. Ο νεαρός δεν είχε ποινικό μητρώο και «ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη», πρόσθεσε η γιαγιά του.

«Καμία πόλη δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοιες τραγωδίες», σχολίασε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιντεβιλ, Τζόναθαν Φλόιντ.

Το Ντέιντεβιλ είναι μια κοινότητα 3.000 κατοίκων στα βορειοανατολικά του Μοντγκόμερι, της πολιτειακής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό και παρακολουθεί την κατάσταση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα το Σάββατο, σε άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ένα πάρκο, στο Λούιβιλ του Κεντάκι. Στην ίδια πόλη, την περασμένη εβδομάδα, ένας νεαρός άνοιξε πυρ μέσα στην τράπεζα όπου εργαζόταν, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter το πρωί της Κυριακής πως «ενημερώνεται συνεχώς» από την υπηρεσία επιβολής του νόμου.

«Σήμερα το πρωί, πενθώ με τους ανθρώπους του Ντέιντεβιλ και τους συμπολίτες μου στην Αλαμπάμα» έγραψε στην ανάρτησή της. «Το έγκλημα βίας ΔΕΝ έχει θέση στην πολιτεία μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM