No.1

Χριστοδουλίδης για Χατζηγιάννη: Είναι καταξιωμένος, να είστε αυστηροί μαζί του

Χριστοδουλίδη για Χατζηγιάννη: Είναι καταξιωμένος, να είστε αυστηροί μαζί του Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Στην κριτική για τα πρόσωπα που επέλεξε να απαρτίσουν το υπουργικό του συμβούλιο απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταξύ άλλων και για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου. 

Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου κλήθηκε να απαντήσει για αντιδράσεις ανθρώπων του πολιτισμού, αναφορικά με τον διορισμό του Μιχάλη Χατζηγιάννη και γιατί δεν δόθηκε χρόνος στον νυν υφυπουργό, Γιάννη Τουμαζή, να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε.  

«Τα μέλη του νυν υπουργικού συμβουλίου είχαν υπογράψει δημόσια ότι δεν επιθυμούν να είναι μέλη μιας ενδεχόμενης δικής μου κυβέρνησης και αντιλαμβάνεστε ότι όταν κάποιος δημόσια κάνει μια τέτοια δήλωση οφείλω να το σεβαστώ», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 

«Από κει και πέρα, ο κ. Χατζηγιάννης είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και ο ίδιος θα κρίνεται καθημερινά και σας ζητώ να είστε αυστηροί μαζί του, όπως να είστε αυστηροί με όλους μας από τη δουλειά την οποία θα προσφέρει μέσα από το υφυπουργείο Πολιτισμού», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νίκος Χριστοδουλίδης: Συγκεκριμένοι λόγοι για τους διορισμούς πρώην υπουργών

«Από αύριο, αμέσως μετά την ορκωμοσία των υπουργών και το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ξεκινούμε δουλειά», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Νίκος Αναστασιάδη. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον διορισμό του Κωνσταντίνου Ιωάννου στη θέση του υπουργού Εσωτερικών και στην τοποθέτηση του Μάκη Κεραυνού στο υπουργείο Οικονομικών. 

Χριστοδουλίδη για Χατζηγιάννη: Είναι καταξιωμένος, να είστε αυστηροί μαζί του Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Υπάρχουν δύο πρώην υπουργοί, οι οποίοι έχουν διοριστεί για συγκεκριμένο αντικείμενο, υπάρχει λόγος για τους συγκεκριμένους διορισμούς, Υπουργοί που είναι τεχνοκράτες. Ο κ. Ιωάννου έχει με μεγάλη επιτυχία εφαρμόσει το ΓΕΣΥ και αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο υπουργείο για να εφαρμόσει ανάμεσα σε άλλα και τη μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε για τον υπουργό Εσωτερικών. 

«Ο κ. Κεραυνός, ένας πετυχημένος υπουργός Οικονομικών, (διορίστηκε) για να στείλουμε το μήνυμα της συνέχειας όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Έχω πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πολλές φορές ότι ειδικότερα στα θέματα της οικονομίας δεν πρέπει να επηρεάζονται οι πολιτικές μας από εκλογικούς κύκλους και δεν παίζεις με την οικονομία. Άρα, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος για τις δύο αυτές επιλογές», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM