Συγκαλείται το εκτελεστικό γραφείο στον ΣΥΡΙΖΑ -Θέτουν εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο Πολάκη

ΝΟΤ ΥΕΤ- Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Παύλο Πολάκη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ντόμινο εξελίξεων έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος στοχοποίησε 33 πρόσωπα ανάμεσά τους δικαστές, δημοσιογράφους και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Οι πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το εκτελεστικό γραφείο, επισφραγίζοντας την επίσημη «έξοδο» του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ανάρτηση του κ. Πολάκη ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε οργισμένος και είπε σε στελέχη της Κουμουνδούρου ότι δεν επιθυμεί κανείς να επικοινωνήσει με τον βουλευτή, ζητώντας του εξηγήσεις.

Το ρεπορτάζ του Alpha σημειώνει ότι για τον κ. Τσίπρα ήταν ξεκάθαρο ότι οι αναφορές Πολάκη δεν σχετίζονται με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο «άδειασμα» και τα σενάρια διαγραφής με νέα ανάρτηση στο Facebook, παραπέμποντας τη διαφωνία του στα όργανα του κόμματος. «Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με «πηγές» δεν θα ανοίξω  διάλογο....Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα  ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα  διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!», έγραψε.

Στον απόηχο των αντιδράσεων ακολούθησε εισαγγελική παρέμβαση όπου ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Σημειώνεται πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Σχετικά με το σκέλος της έρευνας που αφορά στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη η εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας αναμένεται να αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Η κίνηση Πολάκη προκάλεσε αντιδράσεις και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας» από τις δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας» κατέληξε στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με πηγές της Κουμουνδούρου να προειδοποιεί ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει την δική του πολιτική έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της έσπευσε να «απαιτήσει» με ανακοίνωσή της τη διαγραφή Πολάκη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM