Ερντογάν: Ίσως απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ- Θα πάθει σοκ η Σουηδία

Ερντογάν: Ίσως απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ- Θα πάθει σοκ η Σουηδία Facebook Twitter
0

Η Τουρκία μπορεί να απαντήσει «διαφορετικά» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα προκαλέσει «σοκ» τη Σουηδία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Μπορεί να απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία, αν είναι απαραίτητο. Η Σουηδία θα πάθει σοκ όταν απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία. Αλλά η Φινλανδία δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, σύμφωνα με το Anadolu. 

Η Άγκυρα έδωσε στη Σουηδία μια λίστα με 120 άτομα που πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία, σημείωσε. «Πρέπει να εκδώσετε αυτούς τους τρομοκράτες, ώστε να μπορέσετε να μπείτε στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έδειξαν πόσο άτιμοι είναι 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο κάψιμο του Κορανιού στη Σουηδία και τη Δανία. 

«Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλά έδειξαν πόσο άτιμοι είναι. Η Δανία έκανε το ίδιο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Την Παρασκευή ο Σουηδο-Δανός πολιτικός Ράσμους Πάλουνταν έκαψε το Κοράνι έξω από τζαμί στη Δανία. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Σουηδία. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα καίει ένα αντίτυπο του Κορανίου κάθε Παρασκευή, μέχρι να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ. 

«Έχει χάσει την αξιοπιστία του ο Μακρόν»

Στην ομιλία του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε και κατά του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι δεν είναι ειλικρινής. 

«Θέλουμε η διεθνής πολιτική να είναι βασισμένη στην ειλικρίνεια. Όπου δεν υπάρχει ειλικρίνεια, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια. Σαφώς, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ηγέτες στον κόσμο. Δυστυχώς, στις σχέσεις με την Ελλάδα στη Μεσόγειο, αγνοούν την Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

«Τώρα εκείνος (ο Εμανουέλ Μακρόν) έχει χάσει την αξιοπιστία του στο κοινοβούλιο… Η Γαλλία χάνει συνεχώς αξιοπιστία και στη διεθνή κοινότητα», συμπλήρωσε. 

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Θα υπάρξει τίμημα για τα F-35

Ακόμη, ο Ερντογάν ζήτησε ξανά από την Ουάσινγκτον να τηρήσει την υπόσχεσή της για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. 

«Αναφορικά με τα F-16, τα θέλουμε από εσάς, αλλά δεν τα δίνετε. Είπατε για F-35, αλλά δεν κρατήσατε τον λόγο σας. Παρότι πληρώσαμε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν δώσατε τίποτα σε αντάλλαγμα. Αν δεν δώσετε τίποτα σε αντάλλαγμα, αυτό θα έχει τίμημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM