Ερντογάν: Ίσως απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ- Θα πάθει σοκ η Σουηδία

Ερντογάν: Ίσως απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ- Θα πάθει σοκ η Σουηδία Facebook Twitter
0

Η Τουρκία μπορεί να απαντήσει «διαφορετικά» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα προκαλέσει «σοκ» τη Σουηδία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Μπορεί να απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία, αν είναι απαραίτητο. Η Σουηδία θα πάθει σοκ όταν απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία. Αλλά η Φινλανδία δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, σύμφωνα με το Anadolu. 

Η Άγκυρα έδωσε στη Σουηδία μια λίστα με 120 άτομα που πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία, σημείωσε. «Πρέπει να εκδώσετε αυτούς τους τρομοκράτες, ώστε να μπορέσετε να μπείτε στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έδειξαν πόσο άτιμοι είναι 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο κάψιμο του Κορανιού στη Σουηδία και τη Δανία. 

«Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλά έδειξαν πόσο άτιμοι είναι. Η Δανία έκανε το ίδιο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Την Παρασκευή ο Σουηδο-Δανός πολιτικός Ράσμους Πάλουνταν έκαψε το Κοράνι έξω από τζαμί στη Δανία. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Σουηδία. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα καίει ένα αντίτυπο του Κορανίου κάθε Παρασκευή, μέχρι να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ. 

«Έχει χάσει την αξιοπιστία του ο Μακρόν»

Στην ομιλία του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε και κατά του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι δεν είναι ειλικρινής. 

«Θέλουμε η διεθνής πολιτική να είναι βασισμένη στην ειλικρίνεια. Όπου δεν υπάρχει ειλικρίνεια, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια. Σαφώς, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ηγέτες στον κόσμο. Δυστυχώς, στις σχέσεις με την Ελλάδα στη Μεσόγειο, αγνοούν την Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

«Τώρα εκείνος (ο Εμανουέλ Μακρόν) έχει χάσει την αξιοπιστία του στο κοινοβούλιο… Η Γαλλία χάνει συνεχώς αξιοπιστία και στη διεθνή κοινότητα», συμπλήρωσε. 

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Θα υπάρξει τίμημα για τα F-35

Ακόμη, ο Ερντογάν ζήτησε ξανά από την Ουάσινγκτον να τηρήσει την υπόσχεσή της για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. 

«Αναφορικά με τα F-16, τα θέλουμε από εσάς, αλλά δεν τα δίνετε. Είπατε για F-35, αλλά δεν κρατήσατε τον λόγο σας. Παρότι πληρώσαμε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν δώσατε τίποτα σε αντάλλαγμα. Αν δεν δώσετε τίποτα σε αντάλλαγμα, αυτό θα έχει τίμημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM