Ο Τραμπ ζητά από τη Meta να ανοίξει ξανά ο λογαριασμός του στο Facebook

Ο Ντόναλντ Τραμπ με σμόκιν Facebook Twitter
Φωτ. Getty Images
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τη Meta να αποκατασταθεί η πρόσβασή του στο Facebook, μία από τις πλατφόρμες που τον απέκλεισαν μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο

Με επιστολή προς τη Meta οι σύμβουλοι του πρώην προέδρου υποστηρίζουν πως η αναστολή του λογαριασμού του «διαστρέβλωσε δραματικά και εμπόδισε τον δημόσιο διάλογο», σύμφωνα με το NBC. Παράλληλα, καλούν την πλατφόρμα να «προωθήσει τον γνήσιο διάλογο και όχι να φιμώσει έναν υποψήφιο για την προεδρία».

Η Meta ανέφερε πως θα ανακοινώσει την απόφαση για το ζήτημα «τις επόμενες εβδομάδες». 

Ο αποκλεισμός του Τραμπ από τα social media

Το Facebook και το Twitter έκλεισαν τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ μία ημέρα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου του 2021. Ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter προκειμένου να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν κοντά στο Καπιτώλιο. Επίσης, επέκρινε τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, επειδή δεν μπλόκαρε την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ η επίθεση στο Καπιτώλιο ήταν σε εξέλιξη. 

Αφότου ο Έλον Μασκ απέκτησε το Twitter, η πλατφόρμα ήρε τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ. Όμως, ο πρώην πρόεδρος δεν έχει κάνει ακόμη κάποια ανάρτηση, προτιμώντας να παραμείνει στη δική του πλατφόρμα social media, το Truth Social. 

Οι λογαριασμοί του στο Facebook και στο Twitter έχουν αντίστοιχα 34 εκατ. και σχεδόν 88 εκατ. followers, ενώ στο Truth Social έχει λιγότερους από 5 εκατομμύρια. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ