Απειλές δέχεται η Ιρανή σκακίστρια που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ- Μετακόμισε στην Ισπανία

Απειλές δέχεται η Ιρανή σκακίστρια που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ- Μετακόμισε στην Ισπανία Facebook Twitter
0

Προειδοποιήσεις να μην επιστρέψει στη χώρα της δέχθηκε η Ιρανή σκακίστρια Σάρα Καντέμ, η οποία αγωνίστηκε σε διεθνή τουρνουά στο Καζακστάν χωρίς να καλύπτει τα μαλλιά της. Η 25χρονη βρίσκεται πλέον στην Ισπανία

Η νεαρή δεν φόρεσε χιτζάμπ κατά την παρουσία της στα τουρνουά FIDE World Rapid και Blitz Chess Championships, που έλαβαν χώρα στο Αλμάτι την περασμένη εβδομάδα. 

Πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε στο Reuters πως η Καντέμ έλαβε πολλά τηλεφωνήματα από άτομα που την προειδοποίησαν να μην ταξιδέψει στο Ιράν μετά το τέλος των υποχρεώσεών της. Άλλοι, πάλι, της υποσχέθηκαν πως «θα λύσουν το πρόβλημα»

Μετά τα απειλητικά τηλεφωνήματα, οι διοργανωτές των τουρνουά, σε συνεργασία με τις Αρχές του Καζακστάν, ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας και τέσσερις σωματοφύλακες ήταν μονίμως έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. 

Οι γονείς της 25χρονης και άλλοι συγγενείς της, που διαμένουν στο Ιράν, έχουν λάβει, επίσης, απειλές, είπε η ίδια πηγή, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε το πρακτορείο ειδήσεων για την υπόθεση.

Η Καντέμ, έφτασε στην Ισπανία σήμερα, Τρίτη, όπου αναμένεται να διαμείνει από εδώ και στο εξής. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM