Το Ιράν εκτέλεσε και δεύτερο διαδηλωτή - «Μαχαίρωσε δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας»

Το Ιράν εκτέλεσε και δεύτερο διαδηλωτή - «Μαχαίρωσε δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας» Facebook Twitter
0

Δεύτερος Ιρανός καταδικάστηκε σε θάνατο για επίθεση και δολοφονία δύο μελών των δυνάμεων ασφαλείας και απαγχονίστηκε δημόσια σήμερα Δευτέρα, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το όνομα του άνδρα ήταν Majidreza Rahnaward.

Αυτή είναι η δεύτερη εκτέλεση ατόμου που συμμετείχε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

«Ο Ματζίντ Ρεζά Ραχναβάρντ απαγχονίστηκε δημοσίως στη Μασάχτ σήμερα το πρωί ... καταδικάστηκε σε θάνατο για «πόλεμο κατά του Θεού» αφότου μαχαίρωσε μέχρι θανάτου δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mizan που διαχειρίζεται το σκληροπυρηνικό δικαστικό σώμα της χώρας.

Ο απαγχονισμός πραγματοποιήθηκε παρά την εγχώρια και διεθνή κατακραυγή για την εκτέλεση του πρώτου διαδηλωτή, του Μοχσέν Σεκάρι, στις 8 Δεκεμβρίου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον τραυματισμό ενός κυβερνητικού πράκτορα ασφαλείας και τον αποκλεισμό ενός δρόμου.

Και οι δύο εκτελέσεις θεωρούνται πράξεις εκφοβισμού κατά των διαδηλωτών, ιδίως ο απαγχονισμός του Ραχναβάρντ σε δημόσιο χώρο.

Ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν την εκτέλεση του 23χρονου Ραχναβάρντ ως «εγκληματική πράξη» του κατεστημένου των κληρικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM