ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κάνιε Γουέστ: Το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του- Για ανάρτηση με σβάστικα και το άστρο του Δαβίδ

Ο Κάνιε Γουέστ με κουκούλα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το Τwitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ, έπειτα από ανάρτηση σχεδίου που συνδύαζε τη σβάστικα με το άστρο του Δαβίδ, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη στην οποία δήλωσε ότι αγαπά τον Αδόλφο Χίτλερ και τους Ναζί.  

Ο λογαριασμός του ράπερ και σχεδιαστή ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αποκαταστάθηκαν όταν το «τιμόνι» του Twitter πέρασε στα χέρια του Έλον Μασκ. Ο Ye, όπως έχει επιλέξει να τον λένε, επέστρεψε στην πλατφόρμα στις 21 Νοεμβρίου, μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον λογαριασμό του λόγω αντισημιτικού μηνύματος.

Όμως, το βράδυ της Πέμπτης ο Κάνιε Γουέστ ανάρτησε σχέδιο με σβάστικα και το άστρο του Δαβίδ. Το tweet διεγράφη γρήγορα. «Ας θυμόμαστε πάντα αυτό ως το τελευταίο μου tweet», έγραψε δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Μασκ, ημίγυμνου, σε σκάφος. 

«Αυτό είναι εντάξει», απάντησε ο Μασκ, αναφερόμενος στη φωτογραφία του. «Αυτό δεν είναι», συμπλήρωσε σχολιάζοντας την ανάρτηση με τη σβάστικα που διεγράφη. 

Κάνιε Γουέστ: Το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του- Για ανάρτηση με σβάστικα και το άστρο του Δαβίδ Facebook Twitter

Στη συνέχεια, ο ράπερ άρχισε να κάνει αναρτήσεις στο Truth Social- την πλατφόρμα του Ντόναλντ Τραμπ- ανεβάζοντας μηνύματα που υποτίθεται ότι ήταν από τον Μασκ, για το επίμαχο tweet. 

«Λυπάμαι αλλά το παρατράβηξες. Αυτό δεν είναι αγάπη», έγραψε ο Μασκ σύμφωνα με τις αναρτήσεις. «Ποιος σε έκανε δικαστή;», ήταν η αντίδραση του Κάνιε Γουέστ και έστειλε μια φωτογραφία από τον λογαριασμό του στο Twitter που έδειχνε ότι είχαν μπλοκαριστεί οι αναρτήσεις για 12 ώρες, λόγω παραβίασης των κανονισμών της πλατφόρμας. 

Ο Μασκ επιβεβαίωσε το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του ράπερ. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε ξανά τον κανονισμό μας κατά της υποκίνησης σε βία. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος. 

Νωρίτερα, είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο συνέντευξη στην οποία ο Κάνιε Γουέστ έλεγε στον ακροδεξιό συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς: «Βλέπω καλά πράγματα στον Χίτλερ… Κάθε άνθρωπος έχει κάτι πολύτιμο, ιδιαίτερα ο Χίτλερ». 

«Οι Ναζί ήταν κακοποιοί», σχολίασε ο Τζόουνς. «Αλλά έκαναν και καλά πράγματα. Πρέπει να σταματήσουμε να θάβουμε τους Ναζί συνέχεια», ήταν η απάντηση του ράπερ. «Αγαπώ τους Εβραίους. Αλλά αγαπώ και τους Ναζί», σημείωσε λίγο αργότερα. 

Όταν ο Τζόουνς του είπε σε κάποιο σημείο «Δεν πιστεύω ότι ο Χίτλερ ήταν καλός τύπος», ο Γουέστ του απάντησε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγαπώ στον Χίτλερ. Πολλά πράγματα». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM