Τζέιντ Έντουαρντ: Μια 10χρονη σέρφερ που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό χεριών και ποδιών

Κορίτσι κάνει σερφ Facebook Twitter
0

Την πρώτη φορά που η Τζέιντ Έντουαρντ ανέβηκε σε σανίδα του σερφ «είχε ένα απίστευτο χαμόγελο στο πρόσωπό της, που δεν είχα ξαναδεί», λέει ο πατέρας της. 

Είναι ένα κορίτσι 10 ετών, που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό χεριών και ποδιών. Τώρα, ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη Σκωτία στο World Para Surfing Championship στην Καλιφόρνια. 

Η Τζέιντ νόσησε από μηνιγγίτιδα σε ηλικία δύο ετών και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό των άκρων της. Παρότι ασχολείται με το σκέιτμπορντ, δεν είχε δοκιμάσει ποτέ το σερφ. 

Αυτό συνέβη τυχαία, όταν πέρυσι πήγε σε παραλία με τους γονείς της, όπου βρίσκονταν οι προπονητές της SurfABLE. Πρόκειται για μία οργάνωση που φέρνει ανθρώπους με αναπηρία σε επαφή με το σερφ. 

«Απλά το λάτρεψα. Λατρεύω να είμαι στο νερό, δεν νιώθω το κρύο. Ανυπομονώ να πάω στην Καλιφόρνια, είναι μια μεγάλη ευκαιρία, που δεν έχουν πολλοί 10χρονοι. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», δηλώνει στο BBC η Τζέιντ, αναφερόμενη στη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον επόμενο μήνα. 

Ο πατέρας της, Φρέιζερ Έντουαρντ, λέει ότι έχει δει τεράστια αλλαγή στην κόρη του από τότε που άρχισε να ασχολείται με το σερφ, κάτι που μεταξύ άλλων τόνωσε την αυτοπεποίθησή της. 

«Την πρώτη φορά που είδα την Τζέιντ να σερφάρει ήταν αρκετά μαγικό. Έμοιαζε πραγματικά ελεύθερη και χαρούμενη. Είχε ένα απίστευτο χαμόγελο στο πρόσωπό της, που δεν το είχα ξαναδεί», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM