Σκρέκας: Γεωτρύπανο στα Ιωάννινα το 2023 - Η Ελλάδα μπορεί σε 3 χρόνια να είναι αυτόνομη ενεργειακά

Σκρέκας: Γεωτρύπανο στα Ιωάννινα το 2023 - Πιθανή η ενεργειακή ανεξαρτησία σε 3 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Για τις έρευνες που ξεκίνησαν με σκοπό τον εντοπισμό αξιοποιήσιμων υδρογονανθράκων στα δυτικά της χώρας μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε λόγο για μια «μεθοδική και συστηματική δουλειά όλο το προηγούμενο διάστημα» προκειμένου «να ετοιμάσουμε την κατάσταση ώστε σήμερα να μπορούν να διενεργούνται έρευνες [...] έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε τις πιθανότητες να έχουμε πραγματικά μια πολύ μεγάλη ποσότητα υδρογονανθράκων στην εν λόγω περιοχή».

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο Open αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περιοχή των Ιωαννίνων τονίζοντας τα εξής: «O στόχος είναι να έχουμε το 2023 την πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση άρα να μπει γεωτρύπανο, και σε δύο με δυόμιση χρόνια να έχουμε παραγωγική γεώτρηση εφόσον τα στοιχεία αποδειχθούν από τη δοκιμαστική γεώτρηση».

«Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί σε τρία χρόνια από σήμερα, εφόσον όλα επαληθευτούν, να είναι αυτόνομη ενεργειακά όσον αφορά το φυσικό αέριο για μια περίοδο που μπορεί να φτάνει τη δεκαετία», είπε ο υπουργός και πρόταξε ως προϋποθέσεις «το πεδίο έχει αυτό το μέγεθος, είναι εκμεταλλεύσιμα τα κοιτάσματα».

Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά όλα επαληθευτούν, σύμφωνα με τον ίδιο δεν μιλάμε μόνο για ενεργειακή αυτάρκεια, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε και σήμερα χάρη σε εισαγωγές και στη λειτουργία της Ρεβυθούσας, αλλά κυρίως για «ενεργειακή ανεξαρτησία».

Παράλληλα, όπως σημείωσε, αν οι ποσότητες που βρεθούν είναι μεγαλύτερες, πέρα από την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας, η Ελλάδα θα μπορεί να εξελιχτεί «σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για την τροφοδότηση της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης συνολικά».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM