Gazprom: Αμφίβολο αν η Ευρώπη θα τα καταφέρει το χειμώνα με τα αποθέματα αερίου που διαθέτει

Gazprom: Αμφίβολο αν η Ευρώπη θα τα καταφέρει το χειμώνα με τα αποθέματα αερίου που διαθέτει Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει η Ευρώπη να επιβιώσει τον χειμώνα με τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα μπορούσαν να μείνουν παγωμένα κατά τη διάρκεια ενός κύματος ψύχους αυτό το χειμώνα, παρά το γεγονός ότι η Γηραιά ήπειρος έχει σχεδόν γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2 με 2,5 μήνες, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη για τις συνέπειες που θα υποστεί αρνούμενη το ρωσικό φυσικό αέριο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εγγυήσεις» για το ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον χειμώνα βασιζόμενη στις τρέχουσες ποσότητες φυσικού αερίου που έχει αποθηκεύσει.

«Ο χειμώνας μπορεί να είναι σχετικά ζεστός, αλλά μια εβδομάδα ή ακόμη και πέντε ημέρες θα είναι ασυνήθιστα κρύες και είναι πιθανό ολόκληρες πόλεις, Θεός φυλάξοι, να παγώσουν», δήλωσε ο Αλεξέι Μίλερ στη Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας στη Μόσχα.

Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμρ Πούτιν για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Reuters και Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM