ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.9.2022 | 18:52

Μόνη σαν το λεμόνι 🍋

Χαίρετε!Είμαι 34 χρόνων κ είμαι πιο μόνη κ από το λεμόνι..Δεν έχω φιλους- φίλες κ κατά συνέπεια δεν έχω κ άγορι.Επισης,δεν έχω ούτε δουλειά.Με λες κ τυχερή κοπέλα...Και αυτή την κατάσταση την βιώνω χρόνια...Έχω απελπιστει..Δεν αντέχω άλλο.Τα είπα όχι για να πάρω συμβουλές,άλλωστε ξέρω τι μου λείπει κ δεν έχω τίποτα από τα 2 πιο βασικά πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου..Απλά τα είπα μπας κ νιώσω ελαφρως καλύτερα...Αν κ δεν το νομίζω... Ευχαριστώ!
7
 
 
 
 
σχόλια

Αγαπητό λεμόνι, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την δουλειά. Είναι μια σχετικά εύκολη περίοδος για την εύρεση εργασίας, οπότε εκμεταλλεύσου το.
Μέσα από την δουλειά, υπάρχει κάποια πιθανότητα να κάνεις γνωριμίες, οποιαδήποτε τύπου, οι οποίες μπορούν να σε οδηγήσουν σε γνωριμίες επίσης οποιουδήποτε τύπου. Θα σου αυξήσει και την αυτοπεποίθηση, θα σε κάνει πιο δραστήρια κι όλα θα γίνουν ευκολότερα. Όποτε, ξεκινά από αυτό.

Αγαπητη φίλη θα σου προτεινω κατι ανορθοδοξο: βρες ποιο ειναι το πιο πολυσυχναστο μερος της πολης σου και πηγαινε εκει καθε μερα για λιγο, να τριγυρνας. Αμα δεις καποιον να σου κανει κλικ ρωτα τον για ενα δρομο ή ο,τι αλλο σου ερθει εκεινη την στιγμη.
Το βασικο ειναι να παιζει το ματι σου και να δειχνεις προσιτη.
Μετα μπες εδω να πεις αν επιασε.
Καλη Τυχη!

Είμαι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός σου και σε καταλαβαίνω. Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες σου έχουν δοθεί για σύναψη φιλικών ή ερωτικών σχέσεων, γιατί είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, παίζει σημαντικότατο ρόλο. Ίσως να προσπέρασες κι εσύ αρκετές ευκαιρίες ή να μην τις κατάλαβες όταν ήρθαν στο δρόμο σου. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο σού είναι δύσκολο να κάνεις φιλικές κι ερωτικές σχέσεις, εννοώ αν είναι κάποια φάση (έστω και μακροχρόνια) που περνάς, αν δηλαδή κάποτε ήσουν εξωστρεφής και μετά οδηγήθηκες στην εσωστρέφεια.
Σχετικά με το ότι δεν έχεις δουλειά, σε έναν δίκαιο μη καταναλωτικό αδηφάγα κόσμο δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία ούτε φιλικών ούτε ερωτικών σχέσεων. Αλλά δυστυχώς πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις επιταγές της κοινωνίας κι αυτό είναι πολύ άσχημο και ψυχοφθόρο. Εδώ ακόμα και άνθρωποι που είχαν φιλικές ή ερωτικές σχέσεις, ξέρεις πόσα παραδείγματα τέτοιων σχέσεων χάλασαν την περίοδο της κρίσης (και πιο πριν ακόμα) επειδή υπήρξε απόλυση ή κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα τέλος πάντων;
Σε έναν ιδανικό (για μένα αλλά ευτυχώς και για άλλους αν λάβω υπ' όψιν κάποιες συζητήσεις που έχω κάνει) κόσμο θα ζούσαμε όπως έλεγε σε μια δήλωσή του για τους ήρωες των ταινιών του ο καλύτερος -με διαφορά- σκηνοθέτης που πέρασε από την Ελλάδα, ο Νίκος Νικολαϊδης:
«Οι ήρωές μου δεν είναι ποτέ εύθραυστοι και ουδέποτε συντρίβονται. Απλώς επιλέγουν την αυτοδιάθεση, την αντιπαραγωγικότητα και τη μη κατανάλωση αγαθών και ιδεών.» Ν.Ν.
Ζούμε όμως σε μια άλλης μορφής κοινωνία οπότε θα σου πρότεινα την άμεση αναζήτηση εργασίας σε περίπτωση που δεν έχεις κάποια οικονομική καβάντζα ή τη δυνατότητα για δανεισμό από άλλους, έστω μια μίνιμουμ οικονομική εξασφάλιση δηλαδή.
Η δουλειά είναι το σημαντικότερο πράγμα στις μέρες μας, είναι θέμα επιβίωσης κι από εκεί να ξεκινήσεις.
Από εκεί και πέρα αν δυσκολευόσουν πάντα στη δημιουργία σχέσεων, μάθε να αγαπάς τη μοναξιά σου, να φροντίζεις και να αγαπάςω τον εαυτό σου. Έστω και μόνη. Καλό θα ήταν να κάνεις και κάποιες προσπάθειες προσέγγισης ατόμων αν μπορείς. Και να βρεις κάποιο χόμπι ή δραστηριότητα που να σου αρέσει ώστε αυτή σου η ενασχόληση να επισκιάζει τις ελλείψεις της ζωής σου.
Όπως και να 'χει, καλή δύναμη κι αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σου στέλνω κι ένα τραγουδάκι ταιριαστό με την περίσταση:

https://youtu.be/Cy-Y0FF-zV4

@τυχαίος περαστικός
Όπως πάντα, πόσο αληθινό και ταυτόχρονα εύστοχο το σχόλιο σου και τι όμορφο τραγουδάκι! Πάντα ακούω ό,τι μας ανεβάζεις και ήθελα να σε ευχαριστήσω, αν και προοριζόταν για την εξομολογούμενη.

Πολύ όμορφη απάντηση Τυχαιε περαστικε.
Όπως τα λες είναι
Και πολύ όμορφο και το τραγούδι
Εξομολογούμενη, εύχομαι ολόψυχα με κάθε τρόπο να βρεις την ευτυχία που επιθυμείς και φυσικά αξίζεις 🙏

''είμαι πιο μόνη κ από το λεμόνι''

Αυτό με έκανε και γέλασα (καλοπροαίρετα). Σου εύχομαι να βρεις κάποιον που να ταιριάξετε και να σε...στύψει σαν το λεμόνι, συναισθηματικά και σωματικά (επίσης καλοπροαίρετα).

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ