Αγία Πετρούπολη: Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να κατηγορηθεί ο Πούτιν για εσχάτη προδοσία

Αγία Πετρούπολη: Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να κατηγορηθεί ο Πούτιν για εσχάτη προδοσία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το δημοτικό συμβούλιο του Σμολνίνσκογιε στην Αγία Πετρούπολη ζητά με απόφασή από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας να απαγγείλουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για την εισβολή στην Ουκρανία και ως εκ τούτου να παυθεί από τα καθήκοντα του.

Τη σχετική ανακοίνωση δημοσιοποίησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος του Σμολνίνσκογιε Ντμίτρι Παλιούγκα. «Την απόφαση υποστήριξε η πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων», έγραψε ο Παλιούγκα, χωρίς να προσδιορίσει πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «υπέρ».

Στην έκκληση υπογραμμίζεται ότι στον πόλεμο «σκοτώνονται και μένουν ανάπηροι νέοι που είναι ικανοί να εργασθούν», από τις συνέπειες της εισβολής πλήττεται η οικονομία της Ρωσίας, ενώ αποτέλεσμα των ενεργειών του Πούτιν είναι η διεύρυνση του συνασπισμού του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας.

Ως ένας από τους στόχους του πολέμου που είχε ανακοινωθεί ήταν η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, αλλά «επιτεύχθηκε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς από τις 24 Φεβρουαρίου το Κίεβο έχει λάβει νέους εξοπλισμούς αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

«Θεωρούμε ότι η απόφαση του προέδρου Πούτιν για την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης βλάπτει την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της. Σε σχέση με αυτό σας παρακαλούμε ως βουλευτές της Κρατικής Δούμας να καταθέσετε πρόταση κατά του προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία ώστε να απομακρυνθεί από το αξίωμα του» αναφέρεται στο κείμενο.

Στις αρχές Μαρτίου οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σμολνίνσκογιε είχαν απευθύνει έκκληση στον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο, να αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία και να παραιτηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM