Πέθανε η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη - «Μετά από μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό»

Πέθανε η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη - «Μετά από μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό» Facebook Twitter
0

Πέθανε, σε ηλικία 78 χρόνων, η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη. 

Όπως έγινε γνωστό, η 78χρονη κατέληξε μετά από μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό. 

Ποια ήταν η Φρύνη Αρβανίτη

Η Φρύνη Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965.

Μεσουράνησε τη δεκαετία του '80, στην ακμή της βιντεοκασέτας ενώ ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν ουκ ολίγες φορές.

«Ο Στάθης Ψάλτης με είχε σε όλα τα θεατρικά του έργα και σε όλα τα κινηματογραφικά. Αν δεν είχες να πληρώσεις το ρεύμα, σου το πλήρωνε ο Στάθης. Αν δεν είχες να πάρεις τρόφιμα, σου τα έπαιρνε ο Στάθης. Δεν έχω δει πιο ανοιχτοχέρη άνθρωπο στη ζωή μου» είχε πει για τον Ψάλτη σε παλιότερη συνέντευξή της. 

Η ίδια είχε παίξει ή κάνει πέρασμα και σε πολλές ελληνικές σειρές -Λωξάντρα, Οδός Ανθέων, Οι Αυθαίρετοι, Το Ρετιρέ, Εμείς κι Εμείς, Άκρως Οικογενειακόν, μεταξύ άλλων. 

Όπως παραδεχόταν, πολλούς ρόλους καθόριζαν τα κιλά της, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που την είχαν καλέσει να ενσαρκώσει χαρακτήρες ευτραφείς. 

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως των Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου, όπου ερμήνευσε ευρύ ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Πολιτισμός / Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Η νέα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στην πενταετία 1945-1950, όταν ο Willem de Kooning πέρασε από την αβεβαιότητα και την υπόγεια φήμη στη στιγμή που άρχισε να γίνεται παγκόσμιο καλλιτεχνικό μέγεθος
THE LIFO TEAM
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM