ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Προειδοποίηση ΗΠΑ: Η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για να παρακάμψει τις κυρώσεις

Χειραψία Ερντογάν Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε την Άγκυρα ότι η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Τουρκία, για να παρακάμψει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Αυτή την ανησυχία εξέφρασε ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, Γουόλι Αντεγέμο, στον Τούρκο ομόλογό του, Γιουνούς Ελιτάς. 

Ο Αντεγέμο «εξέφρασε ανησυχία ότι οντότητες και πολίτες της Ρωσίας προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία για να ξεφύγουν από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και 30 χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Ακόμη, ο Αντεγέμο «επανέλαβε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την επιτυχία της τουρκικής οικονομίας» και εξέφρασε τη δέσμευση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στη συνεργασία με την κυβέρνηση της Τουρκίας «για την προστασία της ακεραιότητας» του τραπεζικού τομέα της χώρας. 
 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM