ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σοϊλού: Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο- Θεοδωρικάκος: Καμία σχέση με την πραγματικότητα

Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο» - Θεοδωρικάκος: Καμία σχέση με την πραγματικότητα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/AHMET BOLAT/POOL
0

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της Ελλάδας σήμερα, με τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να σπεύδει να του απαντήσει.

Ο Σοϊλού κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, στο Λαύριο.  

«Δυστυχώς, η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του  Λαυρίου» είπε ο Σοϊλού, ισχυριζόμενος πως εκπαιδεύονται εκεί.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος επανέλαβε, σε έντονο ύφος ότι «οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού είναι προκλητικές και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη».

«Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM