Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Την Παρασκευή αρχίζει η δίκη της στη Ρωσία- Κρατείται από τον Φεβρουάριο

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Την Παρασκευή αρχίζει η δίκη της στη Ρωσία- Κρατείται από τον Φεβρουάριο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η δίκη της Μπρίτνεϊ Γκρίνερ στη Ρωσία θα αρχίσει την Παρασκευή και η σταρ του μπάσκετ θα παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλεξάντρ Μπόικοφ. 

Η Αμερικανίδα δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, στην πόλη Χίμκι κοντά στη Μόσχα, για ακροαματική διαδικασία. Ο δικηγόρος της εκτίμησε ότι η δίκη μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του δικαστηρίου. Η μπασκετμπολίστρια είναι καλά και δεν έχει παράπονα από τις συνθήκες κράτησής της, σύμφωνα με τον ίδιο. 

Η κορυφαία μπασκετμπολίστρια έφτασε στη Ρωσία στις 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου να παίξει εκεί. Πολλές παίκτριες αγωνίζονται εκτός ΗΠΑ, όταν τελειώνει η σεζόν του WNBA. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας επειδή, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, στις αποσκευές της βρέθηκαν φιαλίδια ατμίσματος με έλαιο κάνναβης. Είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες σχετικά με ναρκωτικά, που επισύρουν έως δεκαετή ποινή φυλάκισης. 

«Η αμερικανική κυβέρνηση εμπλέκεται ενεργά στην προσπάθεια επίλυσης της υπόθεσης και την επιστροφή της Μπρίτνεϊ», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Συμπλήρωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, έχουν συνομιλήσει τις τελευταίες ημέρες με τη σύζυγο της μπασκετμπολίστριας, Σερίλ Γκρίνερ. Πριν από λίγες ημέρες η Σερίλ Γκρίνερ δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην αμερικανική κυβέρνηση, μετά την αποτυχία να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την σύζυγό της για πρώτη φορά από τη στιγμή που συνελήφθη. 

«Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να την απελευθερώσει και να της επιτρέψει να γυρίσει σώα και αβλαβής», δήλωσε ακόμη ο Σάλιβαν και επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως η Γκρίνερ «κρατείται άδικα». 

Με πληροφορίες από NYT, Reuters

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιοβάνοβιτς μετά την ήττα στη Σκωτία: «Χάσαμε ένα παιχνίδι, όπου ήμασταν καλοί σε μεγάλο διάστημα κι αυτό μας πληγώνει»

Αθλητισμός / Γιοβάνοβιτς μετά την ήττα στη Σκωτία: «Χάσαμε ένα παιχνίδι, όπου ήμασταν καλοί σε μεγάλο διάστημα κι αυτό μας πληγώνει»

«Έτυχε να έχουμε αδράνεια σε δυο στατικές φάσεις που δεν έμοιαζαν επικίνδυνες. Δεν δεχτήκαμε πίεση και σε δυο φάσεις κρίθηκε το ματς», είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
LIFO NEWSROOM
Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ