Δραματικές εικόνες από τη Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Δραματικές εικόνες από τη Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 5.000 υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών στη βορειοανατολική Βραζιλία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το χειρότερο πλήγμα από την κακοκαιρία υπέστη η πόλη Ρεσίφε, πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, όπου 35 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και περίπου 1.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας.

Στην πολιτεία Αλαγκόας αναφέρθηκαν δύο θάνατοι και περισσότεροι από 4.000 εκτοπισμένοι.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν 20 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μια «μεγάλη κατολίσθηση» σε συνοικία της Ρεσίφε. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση στην περιοχή Καμαραγίμπε.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνονται πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια που κατέρρευσαν και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο 24ωρο στην πολιτεία Περναμπούκο.

Πέρυσι, εκατοντάδες Βραζιλιάνοι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM
Η προειδοποίηση του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είναι «απερίσκεπτη», λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Διεθνή / Η προειδοποίηση του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είναι «απερίσκεπτη», λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Ο Αμπάς Αραγκτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και «γνωρίζουν ακριβώς πού να στοχεύσουν» σε περίπτωση επίθεσης
THE LIFO TEAM