Oι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 19 Μαΐου

Oι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 19 Μαΐου Facebook Twitter
«Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και την Κλερ Φόι.
0

Ανοίγουν σιγά σιγά ολοένα και περισσότερα θερινά και θα χρειαστούν, καθώς έχουν να στεγάσουν τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό νέων ταινιών που βγαίνουν στις αίθουσες κάθε Πέμπτη.

Αυτή την Πέμπτη ξεχωρίζουν σίγουρα τα Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση, μια γλυκύτατη ιδιοσυγκρασιακή ταινία για δυο ψυχές που διασταυρώνονται τυχαία και θα γίνει αρεστή σε όσους θελήσουν να πλησιάσουν για να ακούσουν το «τραγούδι» της, ακριβώς όπως οι ήρωες της.

Όσοι αναζητούν ενήλικη διασκέδαση θα τη βρουν στο καλο(γ)ραμμένο Κοστούμι, όπου ο οσκαρούχος Μαρκ Ράιλανς υποδύεται ράφτη που βρίσκεται μπλεγμένος στα επικίνδυνα παιχνίδια των γκάνγκστερ που αγοράζουν τα κομψά, χειροποίητα κοστούμια του.

Επίσης, συνεχίζεται και το άτυπο αφιέρωμα στην ύστερη φιλμογραφία του Μάρτιν Κάμπελ. Μετά τη «Μνήμη του Δολοφόνου», θα δούμε στις αίθουσες και την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, το Κώδικας: Εκδίκηση, μια περιπέτεια με την Μάγκι Κιού, τον Μάικλ Κίτον και τον Σάμιουελ Τζάκσον.

Από εκεί και πέρα το μενού έχει μια σειρά από ενδεχομένως λιγότερο ευχάριστες, αλλά αδιαμφισβήτητα αξιόλογες ταινίες. Το Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος έχει έναν Καμπερμπατς καλύτερο από ποτέ και μια γοητευτική, εκκεντρική όψη, ταυτόχρονα, όμως, ίσως είναι υπερβολικά ερωτευμένο με την εκκεντρικότητά του.

Κατασκευαστικά το Νίτραμ είναι μία πολύ καλή ταινία, καθηλωτική με τον τρόπο της, αλλά με κεντρικό πρόσωπο τον υπεύθυνο για την πιο αιματηρή μαζική δολοφονία στην ιστορία της Αυστραλίας, είναι και μια ταινία η οποία σίγουρα θα διχάσει.

Η Νύχτα της Φωτιάς, που πήρε την Χρυσή Αθηνά στις περασμένες Νύχτες Πρεμιέρας, συνδυάζει ωμό ρεαλισμό με λυρικές εξάρσεις, ενώ τα Κορδόνια συνιστούν την ιταλική απάντηση στα «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και «Marriage Story».

Τέλος, το Σμύρνη μου Αγαπημένη κάνει την επανεμφάνιση του στις θερινές αίθουσες με νέο cut.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΣΕΛ ΦΑΙΦΕΡ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Μισέλ Φάιφερ: Αποκάλυψε τα σχέδια της μετά τη δήλωση ότι «δεν θέλει να πρωταγωνιστήσει ξανά σε ταινία»

Κατά τη διάρκεια εμφάνισης της στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον «The Tonight Show», μίλησε για τις πρόσφατες δηλώσεις της, για το ένα θα πρωταγωνιστήσει ξανά σε ταινία
THE LIFO TEAM
ΡΩΜΑΪΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτισμός / Ξεκινά η αποκατάσταση του ρωμαϊκού μνημειακού συνόλου που ανακαλύφθηκε επί της Βασιλίσσης Όλγας

Το ρωμαϊκό συγκρότημα φαίνεται ότι πέρασε από δύο βασικές οικοδομικές φάσεις: η πρώτη τοποθετείται στα τέλη του 3ου με τις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. και η δεύτερη στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ.
THE LIFO TEAM
Συμφωνία ΥΠΠΟ – Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το Θεατρικό Μουσείο

Πολιτισμός / Συμφωνία ΥΠΠΟ – Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το Θεατρικό Μουσείο

Το υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπέγραψαν τετραετή προγραμματική σύμβαση, ύψους 1,23 εκατ. ευρώ, για την τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση, συντήρηση και ανάδειξη των συλλογών του Θεατρικού Μουσείου
THE LIFO TEAM