Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησα να δω τον Πούτιν στη Μόσχα, αλλά δεν έχει απαντήσει - «Εμείς επιμένουμε»

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησα να δω τον Πούτιν στη Μόσχα, αλλά δεν έχει απαντήσει - «Εμείς επιμένουμε» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα ζήτησε να έχει ο Πάπας Φραγκίσκος, προκειμένου να γίνουν προσπάθειες να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ποντίφικας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera. Ωστόσο, όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση.

Ο Πάπας δήλωσε επίσης στην Corriere Della Sera ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος έχει προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο, «δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν».

Ο Ποντίφικας, ο οποίος πραγματοποίησε μία άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία όταν άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε επίσης στην ιταλική εφημερίδα ότι περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης ζήτησε από τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη του Βατικανού να αποστείλει μήνυμα στον Πούτιν.

Το μήνυμα αυτό ήταν, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, «ότι προτίθεμαι να πάω στη Μόσχα. Σίγουρα ήταν απαραίτητο ο ηγέτης του Κρεμλίνου να επιτρέψει ένα άνοιγμα. Δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση και επιμένουμε ακόμη».

Ο Πάπας πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή την συνάντηση στην παρούσα φάση. Αλλά πώς μπορείς να μην σταματήσεις τόση βαναυσότητα;».

Πριν από την συνέντευξη αυτή, ο 85χρονος Φραγκίσκος δεν είχε αναφέρει συγκεκριμένα τη Ρωσία ή τον Πούτιν δημοσίως από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο έχει αφήσει ελάχιστες αμφιβολίες σχετικά με το ποια πλευρά επικρίνει, χρησιμοποιώντας όρους, όπως αδικαιολόγητη επίθεση και εισβολή, και εκφράζοντας την οδύνη του για φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Διεθνή / Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Λίγους μήνες πριν πεθάνει στα 27 του, ο γιος της Σίντι Κρόφορντ είχε δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του με ιμπογκαΐνη για τον εθισμό του και είχε γράψει για τον φόβο, την ανάγκη να αφήσει τον έλεγχο και την προσπάθεια να «βρει ξανά τον δρόμο προς τον εαυτό του».
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ αν εξαπολύσουν νέα επίθεση - «Αν συμβεί, θα αλλάξουμε όπλα»

Το Ιράν είναι προετοιμασμένο ακόμη και για παρατεταμένη σύγκρουση, επανέλαβε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, αν και η ιρανική ηγεσία δεν αποκλείει πλήρως τη διπλωματική οδό
THE LIFO TEAM
Μόλις το 22% των αγοριών στην Ολλανδία έχει θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Διεθνή / Κάτι συμβαίνει στους εφήβους της Ολλανδίας: η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας έχει σχεδόν καταρρεύσει

Η χώρα που υπήρξε ευρωπαϊκό σύμβολο ΛΟΑΤΚΙ+ αποδοχής βλέπει μια απότομη μετατόπιση στους μαθητές της. Νέα μεγάλη έρευνα δείχνει ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία έπεσε από 40% σε 22% στα αγόρια και από 78% σε 51% στα κορίτσια ηλικίας 12 έως 16 ετών.
THE LIFO TEAM
ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD

Διεθνή / Γερμανία: Ο Μερτς χαρακτήρισε τη νέα ήττα του κόμματός του «καταστροφή» - Πιέσεις για παραίτηση

Το CDU στις εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία συγκέντρωσε μόλις 4,9%, κάω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο τοπικό κοινοβούλιο
THE LIFO TEAM