Ο Πούτιν καταγγέλλει τη Δύση για σχέδιο δολοφονίας Ρώσου δημοσιογράφου

Ο Πούτιν καταγγέλλει τη Δύση για σχέδιο δολοφονίας Ρώσου δημοσιογράφου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Καταγγελία για δυτική συνωμοσία για τη δολοφονία ενός επιφανούς Ρώσου δημοσιογράφου έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας κατάφερε να ανατρέψει την απόπειρα δολοφονίας, όπως επεσήμανε ο ίδιος. 

«Σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σταμάτησε τις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε να επιτεθεί και να δολοφονήσει έναν διάσημο Ρώσο τηλεοπτικό δημοσιογράφο» είπε σε εισαγγελείς ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Προχώρησαν στον τρόμο, να σχεδιάσουν τη δολοφονία των δημοσιογράφων μας» είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρουσίασε, προς το παρόν, στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει αμέσως τα όσα υποστήριξε.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε τηλεγράφημα που αναμεταδίδει το Reuters, αναφέρει πως μέλη μιας εθνικιστικής ομάδας κρατούνται από τις ρωσικές Αρχές. Το Interfax μεταδίδει, επίσης, ότι η ομάδα που ενεργεί υπό τις εντολές Ουκρανών κατασκόπων σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρώσο δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω της, όμως τέτοιες προσπάθειες θα αποτύχουν. Κατήγγειλε, επιπλέον, πως η CIA κατευθύνει τις προσπάθειες υπονόμευσης της Ρωσίας και συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ξένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται από τη Δύση για να κατασκευάσουν προκλήσεις εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε, θα πρέπει να σταματήσουν.

Η Ουκρανία αρνείται τα πάντα

Η κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) αρνήθηκε σήμερα ότι έχει οποιοδήποτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Ρώσο παρουσιαστή Βλαντίμιρ Σολόβιεφ. Εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή, μετά τις μομφές από τον Πούτιν.  «Η SBU δεν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Σολόβιεφ», τονίζει η SBU σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στο Telegram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Οι Αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυστηρές απαγορεύσεις για τη φετινή περίοδο του χατζ, για να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό στη Μέκκα, η οποία στο παρελθόν έχει γίνει τόπος πολύνεκρων ποδοπατημάτων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος
LIFO NEWSROOM
Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Διεθνή / Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Ο ανταγωνισμός των low-cost αεροπορικών και οι οργισμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν με μία χειραποσκευή, δοκιμάζοντας «κόλπα» πακεταρίσματος για να ξεγελάσουν τις εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

«Δεν θα σωπάσουμε ποτέ, δεν θα εξαφανιστούμε ποτέ… Είναι οι φωνές μας υπερβολικά δυνατές για αυτό το κοινοβούλιο; Αυτός είναι ο λόγος που μας τιμωρούν;» αντέδρασε η Χάνα-Ράουιτι Μαΐπι-Κλαρκ
LIFO NEWSROOM
Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM
«Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Διεθνή / «Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Από την πρώτη πορεία υπερηφάνειας το 1975 στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, μέχρι τη φετινή διοργάνωση του WorldPride, η queer κοινότητα της Ουάσιγκτον αντιστέκεται στην καταστολή και απαντά με ορατότητα, πολιτισμό και διεκδίκηση
LIFO NEWSROOM