LIVE!

Ρωσία: Πρόταση εθνικοποίησης των εργοστασίων ξένων εταιρειών που αποχωρούν από τη χώρα

Ρωσία: Πρόταση εθνικοποίησης των εργοστασίων ξένων εταιρειών που αποχωρούν από τη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay.
0

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας πρότεινε την εθνικοποίηση εργοστασίων ξένης ιδιοκτησίας που ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη χώρα στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. 

Αρκετές ξένες εταιρείες, όπως η Toyota, η Nike και η εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων σπιτιού, ΙΚΕΑ, ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και εργοστασίων στη Ρωσία, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Κρεμλίνο. 

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στον ιστότοπο του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας», ο γραμματέας του γενικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος Αντρέι Τουρτσάκ είπε ότι το κλείσιμο των επιχειρήσεων αποτελεί έναν «πόλεμο» εναντίον των πολιτών της Ρωσίας. Όπως πρόσθεσε, οι φινλανδικές ιδιωτικές εταιρείες τροφίμων Fazer, Valio και Paulig είναι οι τελευταίες στη μακρά πλέον λίστα εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία. 

«Η Ενωμένη Ρωσία προτείνει την εθνικοποίηση των εργοστασίων παραγωγής των εταιρειών που ανακοινώνουν την αποχώρησή τους και τον τερματισμό της παραγωγής στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Τουρτσάκ. «Αυτό είναι ένα ακραίο μέτρο, αλλά δε θα ανεχτούμε να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και θα προστατεύσουμε τον λαό μας. Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος, όχι εναντίον της Ρωσίας αλλά συνολικά εναντίον των πολιτών μας», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μετά από δύο δεκαετίες, η παραδοσιακή συναίνεση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή φαίνεται να καταρρέει με τους Αμερικανούς να είναι πιο διχασμένοι και επιφυλακτικοί από πριν
THE LIFO TEAM
Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Διεθνή / Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο ζητώντας να μπλοκαριστεί η δημοσιοποίηση οκτάωρου βίντεο από τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2024, επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας, καθώς αμερικανικά μέσα έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας πληροφόρησης.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Υποβρύχιο χτύπησε ιρανικό πλοίο στη Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 100 αγνοούμενοι

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM