Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις- Πλήγμα και στα ακίνητα

Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις- Πλήγμα και στα ακίνητα Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις τουριστών από τη Ρωσία προς χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις για την επίθεση στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η αρμόδια τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις.

«Το πρώτο επάγγελμα που θα χτυπηθεί, είναι ο τουρισμός. Δεν υπάρχει καμία διάθεση, η ψυχολογία μετράει πολύ στον ταξιδιώτη, ενώ έχουν αρχίσει επίσης οι ακυρώσεις από Ρωσία και περιμένουμε μεγάλο κύμα ακυρώσεων και πάγωμα των κρατήσεων», λέει η Μαρία Αλιφραγκή, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, μιλώντας στο Open.

Όπως εξηγεί, το κύμα ακυρώσεων προέρχεται όχι μόνο από την Ρωσία, αλλά επίσης από Αμερική και Ευρώπη. «Ο Αμερικάνος δεν θα ξεκινήσει να έρθει ταξίδι στην Ευρώπη και την Ελλάδα, γιατί φοβούνται τις εξελίξεις. Πολύ άσχημα τα πράγματα και στον τουρισμό», προσθέτει.

Για σημαντικό πλήγμα και στην αγορά ακινήτων έκανε λόγο ο Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος Μεσιτών Αττικής. 

«Στον δικό μας κλάδο έχουν εμφανιστεί ήδη οι πρώτες ακυρώσεις γιατί οι Ρώσοι είναι μια κατηγορία επενδυτών, η οποία είναι τρίτη στη χώρα μας σε δυναμική. Ειδικά σε περιοχές που επενδύουν, όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα, η Κέρκυρα, η Αττική στα νότια προάστια και κάποια νησιά των Κυκλάδων, τα πρώτα "παγώματα" στα συμβόλαια για αγορές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Και από Ρώσους και από Ουκρανούς», είπε ο κ. Ποταμιάνος, εξηγώντας πως πάγωσαν ακόμη και αγορές που είχε δοθεί προκαταβολή. 

«Από την στιγμή που πάγωσαν οι Golden Visa στη χώρα μας, το δικαίωμα της παραμονής και έγινε το SWIFT, άρα δεν μπορεί να μεταφερθούν χρήματα, παγώνουν τα πάντα. Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει μια διαδικασία, που δεν ξέρουμε πότε θα τελεσφορήσει», πρόσθεσε. 

Δείτε το βίντεο:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM