Emily in Paris: Η Ουκρανία διαμαρτύρεται για την στερεοτυπική απεικόνιση χαρακτήρα από το Κίεβο

Emily in Paris: Αντιδράσεις στην Ουκρανία από την στερεοτυπική απεικόνιση χαρακτήρα από το Κίεβο Facebook Twitter
Netflix
0

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας εξέφρασε την αντίθεσή του στο Netflix για την ερμηνεία ενός χαρακτήρα από το Κίεβο στην τηλεοπτική σειρά Emily in Paris.

Η σειρά του Netflix ακολουθεί μια νεαρή Αμερικανίδα, που υποδύεται η Lily Collins, η οποία ταξιδεύει στη γαλλική πρωτεύουσα για δουλειά.

Σε πρόσφατο επεισόδιο, η Petra, μια Ουκρανή, κλέβει από ένα μαγαζί κατά τη διάρκεια μιας βόλτας της με την πρωταγωνίστρια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού.

Ο Oleksandr Tkachenko χαρακτήρισε την εικόνα καρικατούρας της Petra ως «προσβλητική».

Η Petra, την οποία υποδύεται η Ουκρανή ηθοποιός Daria Panchenko, απεικονίζεται επίσης να έχει κακή αίσθηση της μόδας ενώ φοβάται μήπως απελαθεί.

«Στο Emily in Paris, έχουμε μια εικόνα καρικατούρας μιας Ουκρανής που είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης προσβλητική», έγραψε ο Tkachenko στο Telegram.

«Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Tkachenko έστειλε επιστολή στην υπηρεσία streaming διαμαρτυρόμενος για την απεικόνιση της Petra.

Την άποψη του Ουκρανού υπουργού στήριξαν συμπατριώτες του. «Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι Ουκρανοί στη δεύτερη σεζόν,  στο 4ο επεισόδιο είναι τόσο υποτιμητικός, απόλυτο σκάνδαλο και ντροπή», έγραψε η Yevheniya Havrylko σε ανάρτησή της στο Instagram, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 75.000 likes.

Άλλοι επέλεξαν να υπερασπιστούν το σόου, όπως η Ουκρανή παραγωγός ταινιών Natalka Yakymovych, η οποία είπε πως «Σε μια τηλεοπτική σειρά, οι αρνητικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Ουκρανοί; Προφανώς, όλοι θα θέλαμε να είναι από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η τηλεοπτική σειρά δέχεται κριτική για την απεικόνιση διαφορετικών εθνικοτήτων.

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, επικρίθηκε, ιδιαίτερα στη Γαλλία, για την προώθηση στερεοτυπικών εικόνων της πόλης και των κατοίκων της.

Παρουσιάζει τους Γάλλους ως αγενείς ανθρώπους που φορούν μπερέδες και συχνά απατούν τους συντρόφους τους.

Στη νέα σεζόν εμφανίζεται ο Άλφι, μια στερεοτυπική απεικόνιση ενός Βρετανού, που περνάει την ώρα του πίνοντας σε παμπ και βλέποντας ποδόσφαιρο.

Ο Darren Star, δημιουργός της σειράς, υπερασπίστηκε στο παρελθόν την σειρά επισημαίνοντας ότι είχε βασιστεί στις δικές του εμπειρίες από την επίσκεψή του στην πόλη.

«Ήθελα να παρουσιάσω το Παρίσι με έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ερωτευτούν την πόλη με τον τρόπο που την ερωτεύτηκα εγώ», είχε αναφέρει στους New York Times.

Με πληροφορίες του BBC

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

TV & Media / Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

Η έκτη και τελευταία σεζόν του «Emily in Paris» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της και η Λίλι Κόλινς αποχαιρέτησε δημόσια την Έμιλι Κούπερ. Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς, που ξεκίνησε φέτος τα γυρίσματά του στην Ελλάδα, έρχεται στο Netflix στις 24 Δεκεμβρίου
THE LIFO TEAM
«Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

TV & Media / «Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

Νέα αποσφραγισμένα έγγραφα στην αγωγή των New York Times δείχνουν στελέχη να περιγράφουν τα AI προϊόντα ως υποκατάστατα της ενημέρωσης και το scraping ως πρωτοφανή «κλοπή εργασίας». Οι εταιρείες επιμένουν ότι η εκπαίδευση μοντέλων καλύπτεται από το fair use
THE LIFO TEAM
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ EUROVISION 2027 ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ

TV & Media / Eurovision 2027: Η Ιρλανδία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό ξανά λόγω του πολέμου στη Γάζα

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας επικαλέστηκε την «συνεχιζόμενη και φρικτή απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Γάζα» και την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζεται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

TV & Media / Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

Είκοσι χρόνια μετά τον Ντέιβιντ Καρ, η εφημερίδα επαναφέρει τη θρυλική στήλη σε μια εποχή όπου βίντεο, podcast, τεχνητή νοημοσύνη, deepfake και η κρίση της διαδικτυακής αναζήτησης έχουν διαλύσει τα παλιά σύνορα της ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

TV & Media / Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

Ο Jay Katari είχε δωρίσει 10.000 δολάρια σε Ρεπουμπλικανό πολιτικό με θέσεις κατά ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και είχε ειρωνευτεί τις αντωνυμίες πριν από τον διορισμό του. Η αντίδραση κουίρ και τρανς συντακτών οδήγησε στην αποχώρησή του μέσα σε μία ημέρα.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

Η Έιμι Πόλερ εξηγούσε στον 83χρονο ηθοποιό γιατί έχει σημασία το ότι εξακολουθεί να μιλά δημόσια, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τον είχε κάνει να δακρύσει. «Δεν πιστεύω ότι μόλις σε έκανα να κλάψεις», του είπε.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

Τέσσερις μήνες μετά το τέλος του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ κάθισε απέναντι από τον Τζίμι Κίμελ και παραδέχτηκε ότι δεν του λείπει καθόλου η καθημερινή ζωή της late-night τηλεόρασης.
THE LIFO TEAM
Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

TV & Media / Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

Λίγες ημέρες μετά το μεταθανάτιο Emmy του για το The Bear, ο Ρομπ Ράινερ τιμήθηκε στην κεντρική τελετή των βραβείων. Η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για τον «γενναιόδωρο, καλό και ξεκαρδιστικό» δημιουργό.
THE LIFO TEAM
Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

TV & Media / Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

Παρότι 17 μη λευκοί ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες ερμηνείας, δεν κέρδισε κανείς. Είναι η πρώτη φορά από το 2021 που και τα 12 μεγάλα βραβεία υποκριτικής καταλήγουν σε λευκούς ηθοποιούς.
THE LIFO TEAM