ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.11.2021 | 13:12

;

Είμαι σε μια σχέση εδώ και 3 χρονια με το αγόρι μου τα δύο εκ των οποίων συγκατοικουμε. Εγώ έχω βρει μια δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών μου με πολύ λίγα χρήματα όμως. Το αγόρι μου αποφάσισε πως θα φύγει να πάει εξωτερικό γιατί εδώ δεν έχει κανένα μέλλον, δεν έχει σπουδάσει και κατι και τα χρήματα που παίρνει εδώ είναι πολύ λίγα. Την προοπτική του εξωτερικού δεν την είχα σκεφτεί ποτέ. Όχι γιατί οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ζήσω εδώ αλλά γιατί είχα συμβιβαστεί με το ότι κατάφερα να έχω μια σχετικά φυσιολογική ζωή με λίγα χρήματα αλλά με ένα σπίτι, κάποιους φίλους, την οικογένεια μου και τον άνθρωπο που αγαπώ. Βρισκομαι λοιπόν σε τεράστιο διλλημα για το τι πρέπει να κάνω. Να αφήσω την οικογένεια μου και τους λίγους φίλους που έχω εδώ και να τον ακολουθησω ή να μείνω εδώ ξέροντας πως κάποια στιγμή αναγκαστικά λόγο της απόστασης θα χωρισουμε. Ο κυριότερος λόγος που δεν θέλω να φύγω είναι οι γονείς μου. Αν φύγω φοβάμαι πως επειδή είναι μεγάλοι σε ηλικια μπορεί να μην τους ξαναδώ και πότε. Θα μπορώ να έρχομαι βέβαια να τους βλέπω στην άδεια μου αλλά δεν ξέρω αν μου φτάνει. Εκεί όμως θα μπορω να βρω δουλειά στο αντικείμενο μου με 4πλασια χρήματα απ όσα παίρνω σήμερα και θα κρατήσω και την σχέση μου. Από την άλλη αν αποφασίσω να μείνω εδώ θα χάσω το αγόρι μου και θα γυρίσω στο πατρικό μου μιας και μόνη μου δεν μπορώ να κρατήσω το σπιτι που έχουμε. Η δουλειά που είμαι δεν έχει καμία προοπτική εξέλιξης οπότε έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ψάξω κάτι άλλο με περισσότερα χρήματα αν καταφέρω να βρω. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθω πως οποία απόφαση και αν πάρω δεν προκειτε να με κάνει χαρούμενη. Είτε μείνω είτε φύγω πιστεύω πάντα θα κοιτάω πίσω και θα μετανιώνω την απόφαση που πήρα για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Αν όλο αυτό είχε γίνει στα 20 μου δεν θα με ένοιαζε θα είχα χρόνο να το δοκιμάσω και αν δεν μου αρέσει να το αλλάξω. Τώρα όμως στα 30 μου νιώθω πως οποία απόφαση πάρω θα πρέπει να είναι τελική γιατί δεν έχω χρόνο για πισωγυρίσματα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
13
 
 
 
 
σχόλια

Φύγε από Ελλάδα αύριο κιόλας. Δεν ανήκεις στους γονείς σου και είμαι σίγουρος ότι και αυτοί θέλουν το καλύτερο μέλλον για σένα. Ούτε θες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με μισθό της πείνας.
Στην χειρότερη γυρνάς πίσω αν δεν κάτσει η κατάσταση στο εξωτερικό.

Η αντιστροφή ρόλων θα σου δώσει την απάντηση στο δίλλημά σου. Αν εκείνος λοιπόν ήταν στην θέση σου και εσύ στη δική του, τι θα έκανε; Από την απάντησή του θα καταλάβεις τι είναι καλύτερο να κάνεις. Από την εξομολόγησή σου πάντως καταλαβαίνω ότι δεν θέλει να τον ακολουθήσεις ούτε και αυτός θα έκανε το ίδιο για εσένα.

Δεν θα μπω στην ουσία του ζητήματος για το τι πρέπει να κάνεις σε συνάρτηση και με το αγόρι σου.
Απλά μην πετάς ένα νούμερο, 4πλασια χρήματα γιατί δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι τιμές των ενοικίων στο εξωτερικό είναι τουλάχιστον 2πλάσεις με 3πλάσιες και βασικά αγαθά σημαντικά ακριβότερα. Τελικά μπορεί να σου μένουν κάποια χρήματα παραπάνω σε σχέση με την Ελλάδα όμως η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και πρέπει να σκεφτεί κανείς καλύτερα αν αξίζει να φύγει από την χώρα που έχει ήλιο, θάλασσα και όμορφο κλίμα.

Τι αγόρι σου έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του ή θα πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα; Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά προβληματίζεσαι για το αν θα ακολουθήσεις το αγόρι σου στο εξωτερικό την ώρα που το αγόρι σου ψιλοχεσ.... ε για το τι θα κάνεις εσύ και αν θα πας μαζί του.

Πριν πω τι θα πρότεινα εγώ,δε λες πουθενά ότι το αγόρι σου σου είπε να πάτε μαζί. Ίσως αυτό εννοούσες αλλά λες ότι το αγόρι σου αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό χωρίς να το συζητήσει. Σαν να μην είστε μαζί. Μηπως έγινε έτσι και θεωρήσες αυτονόητο ότι εννοούσε και εσένα μαζί; Αν έγινε έτσι εμένα θα με χάλαγε μια τέτοια απόφαση,δηλαδή να είμαι με κάποιον,να συζω και ξαφνικά να μου λέει 'εγω θα φύγω εξωτερικό,εσύ αν θες να ακολουθήσεις, ακολούθησε αλλιώς bye bye!' Εσύ ξέρεις τι συζητήσατε...
Λοιπόν, αν σε κάλεσε και εσένα στο εξωτερικό και πιστεύεις ότι θα παίρνεις παραπάνω λεφτά και θα ζεις αξιοπρεπώς πήγαινε. Θα είναι μια εμπειρία. Η Ελλάδα δυστυχώς διώχνει τα παιδιά της. Οι γονείς σου είναι μεγάλοι και αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία και το φόβο σου όμως αν δε μπορείς να συντηρήσεις τον εαυτό σου τι να κάτσεις να κάνεις μόνη εδώ; Οι γονείς έτσι και αλλιώς θα φύγουν από τη ζωή πιο νωρίς από εσένα, εσύ πρέπει να ανοίξεις τα φτερά σου. Θα έρχεσαι σε γιορτές και άδειες.

Αν δεν έχετε βρει ήδη κάποια δουλειά στο εξωτερικό ή δεν έχετε εκεί συγγενείς να σας στηρίξουν μην το σκέφτεσαι καθόλου. Δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις στο "εξωτερικό". Κι ο σύντροφος σου χωρίς να έχει σπουδές ή μια τέχνη δε θα κάνει κάτι και απλως θα γυρίσει μετά από μερικά χρόνια πίσω.

δεν είναι όλα τόσο εύκολα στο εξωτερικό. ειδικά για καποιον χωρίς κάποιο πτυχίο. Επίσης δεν ξέρω για πια χώρα σκέφτεστε αλλά μια προϋπόθεση θα είναι σίγουρα και κάποια γνώση της γλώσσας. Οπότε συμβουλή μου θα ήταν να τον αφήσεις να το προσπαθήσει, μόνος του για αρχή . Βάλτε κάποιους μήνες (2-3) προθεσμία. Αν δεν βρει κάτι αξιοπρεπές με καλό μισθό, τοτε δεν νομίζω να υπάρχει άλλη λύση απο το να επιστρέψει. Και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να συμβεί αυτό.. οπότε εννοείται πως εσύ δεν θα παρατηρήσεις δουλειά και οικογένεια πριν βρεθεί κατι. οταν και αν βρεθεί τοτε εκεί αποφασίζεις..

Καταλαβαίνω τη δυσκολία της απόφασης σου. Αυτό που έχω να σου πω είναι πως ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές, πάντα υπάρχει χρόνος. Είσαι πολύ μικρή στα 30 για να το λες αυτό. Αναγκαστικά θα επιλέξεις ή το ένα ή το άλλο έτσι όπως το παρουσιάζεις. Κάνε ότι πιστεύεις ότι θα σου δώσει περισσότερες επιλογές για να είσαι χαρούμενη.

Εγω θα πω οτι οπως το αγορι σου αποφάσισε το καλύτερο γι αυτον (καλως έπραξε κατ εμε), να κάνεις και συ το ιδιο. Απο ολες τις αποψεις, σκεψου τι ειναι καλυτερο για σενα.

Αν σε ενδιαφέρει η σχέση και θέλεις να δοκιμάσεις να δουλέψεις στο εξωτερικό, να πας. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα ξέρεις πως είναι. Αν δεν σε ικανοποιεί η κατάσταση στο εξωτερικό, επιστρέφεις. Μην νομίζεις ότι στο εξωτερικό ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μπορεί να μην το αντέξεις, μπορεί και να σου αρέσει. Πήγαινε δοκίμασε και μετά θα είσαι σε θέση να αποφασίσεις τι είναι το καλύτερο για σένα. Οι γονείς αν δεν έχουν προβλήματα υγείας αυτή τη στιγμή, δεν σε χρειάζονται. Αν μιλάς για Ευρώπη, το να έρχεσαι είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις.

Αυτό το σχόλιο είναι η καλύτερη συμβουλή. Πήγαινε και βλέπεις. Αν δεν δοκιμάσεις πως θα έχεις άποψη; Εξάλλου η προυπηρεσία στο εξωτερικό μετράει πάρα πολύ μετά και μπορείς να γυρίσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ