LIVE!

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα - Χαρδαλιά για τα κρούσματα στην Κρήτη

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα - Χαρδαλιά για τα κρούσματα στην Κρήτη Facebook Twitter
0

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στη χώρα για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, μετά από κρούσματα που εντοπίστηκαν, κυρίως στην Κρήτη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στις 15:00 στην οποία θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και Θεόδωρος Λιβάνιος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι της Κρήτης.

«Εντοπίστηκαν κρούσματα σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο»

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο  κ. Αρκουμανέας εκτίμησε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κ. Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.  

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Ελλάδα / «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση»: Αντίδραση συγγενών θυμάτων 17 Νοέμβρη για τη συνέντευξη Κουφοντίνα

Οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης επισημαίνουν ότι «οι θεσμικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί της χώρας αρνούνταν επί δεκαετίες να δώσουν λόγο στους τρομοκράτες, κάτι που ανατράπηκε τώρα»
THE LIFO TEAM
ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM