Άνοιξαν σήμερα τα μουσεία - Και η ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη

Πίνακες στην Εθνική Πινακοθήκη Facebook Twitter
Ανοίγει σήμερα και η Εθνική Πινακοθήκη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Τα μουσεία της χώρας ανοίγουν- έπειτα από πολλούς μήνες- και από σήμερα υποδέχονται ξανά επισκέπτες, στο πλαίσιο των βημάτων εξόδου από το lockdown.

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση αποστάσεων, ενώ θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός επισκεπτών που θα επιτρέπονται ανά αίθουσα, μεταξύ άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί για τη λειτουργία τους.

 

Τα περισσότερα δημόσια και ιδιωτικά μουσεία αξιοποίησαν τη δύσκολη περίοδο του lockdown πραγματοποιώντας σειρά εργασιών, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση, ο εικονικός εμπλουτισμός των δράσεών τους, η συντήρηση κτηριακών υποδομών και αντικειμένων, η επανέκθεση συλλογών, η καταγραφή και ψηφιοποίηση των ευρημάτων, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία νέων εκθέσεων και δραστηριοτήτων.

Aπό σήμερα λειτουργούν και οι εκθεσιακοί χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης στο ανακαινισμένο κτίριο (Β. Κωνσταντίνου 50), ενώ μέσα στον Μάιο ανοίγουν τις πόρτες τους και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ - Λοβέρδου στην Αθήνα (Μαυρομιχάλη 6) και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα.

Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση του lockdown σε ό,τι αφορά τον χώρο του πολιτισμού θα γίνει στις 21 Μαΐου, όταν θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, με πληρότητα 75%. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, θα ξεκινήσουν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε ανοιχτούς χώρους, μόνο για καθήμενους, με ποσοστό πληρότητας 50%.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM