ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.5.2021 | 19:46

-

Με την κοπέλα μου είμαστε μαζί 3 χρόνια και θέλω να παντρευτούμε.Εκείνη δέν θέλει γιατί δέν πιστεύει στο θεσμό και την διαδικασία,δέν είναι άθεη ούτε αλλόθρησκη,απλά πιστεύει ότι όλα αυτά είναι περιττά.Πιστεύει ότι η σχέση ενός ζευγαριού στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και την αγάπη,και όχι σε χαρτιά και υπογραφές.Πραγματικά έτσι είμαστε αυτά τα 3 χρόνια που έχουμε σχέση,και ένα χρόνο περίπου συγκατοικούμε και όλα είναι τέλεια.Δέν ξέρω όμως γιατί εγώ θέλω κάτι πιό επίσημο,να το πώ έτσι.Εδώ και μήνες έχω πάρει μονόπετρο για να της κάνω πρόταση γάμου,και το έχω κρύψει γιατί δέν τολμώ γνωρίζοντας τις απόψεις της.Με όσους φίλους και γνωστούς το έχω συζητήσει,μου είπαν πως δέν βλέπουν περίεργη την άποψη της.Είπα να το γράψω κι εδώ,και άν θέλετε πείτε μου την άποψη σας.
13
 
 
 
 
σχόλια

Εγω πιστεύω ότι πρέπει να είστε ξεκάθαροι μεταξύ σας. Αφού σου είπε τις απόψεις της για το γάμο θεωρώ ότι πρέπει να τις εκφράσεις κι εσύ την άποψη σου και αν αγαπιέστε θα βρεθείτε κάπου στη μέση. Θεωρώ ότι πρέπει να καταλάβεις από που πηγάζει αυτή η άρνηση της μήπως θεωρεί ότι ο γάμος σκοτώνει τη σχέση; Μήπως έχει να κάνει η ηλικία της γιατί δεν την αναφέρεις; Άλλο να είστε 3 χρόνια μαζί και να είναι 20 και άλλο να είναι 30 έχει διαφορά το πως βλέπεις τη ζωή. Απλά όταν είσαι και μικρός έχεις άλλες προτεραιότητες θες να πατήσεις στα πόδια σου μόνος σου, να σπουδάσεις, να δουλέψεις και όταν τα καταφέρεις αυτά τότε σκέφτεσαι την οικογένεια. Πες μας την ηλικία της γιατί έχει σημασία το πως βλέπει κάποιος το γάμο.

Οι περισσότεροι άντρες είστε κρυψίνους και μετά λέτε τις γυναίκες περίεργες! Αν είναι δυνατόν να πας να πάρεις κρυφά μονόπετρο! Τι είναι ο γάμος μωρέ? Φαγητό που δεν της αρέσει και θα του βάλεις μοσχάρια να το κρύψεις? Τι ψυχαναγκαστικά πράγματα είναι αυτά? <<Δεν τον θελω! Θα τον πάρεις! Άλλα λόγια πέστε βρε παιδιά! Τι καμώματα είναι τούτα? Με το ζόρι παντριά?>> Αυτό που έκανες είναι πολύ ανώριμο και δεν ξέρω πια ανασφάλεια σου προσπαθείς να καλύψεις με τον γάμο αλλά την λυπάμαι την κοπέλα... Τι εποχές ζούμε? Παλιά όταν μια γυναίκα ήθελε να παντρευτεί οι άντρες τρεχανε και λέγανε ότι προσπαθούν να τους τυλίξουν χαχαχα...

Πρώτον, όταν σου μιλάει κάποιος, καλό είναι να ακούς. Όταν σου λέει οτι δεν θέλει να παντρευτεί, γιατί να πάρεις μονόπετρο?

Δεν ξέρω τις ηλικίες σας, αλλά η αποψή της για το γάμο είναι λίγο αφελής και δείχνει μια άγνοια για βασικά πράγματα... Ο γάμος δεν είναι μόνο μια υπογραφή και ένα χαρτί. Είναι μια τεράστια δέσμευση σε επίπεδο οικονομικό κτλ. Και εγώ ήμουν ανέκαθεν κατά του γάμου (στα 20+ μου) γιατί απλώς έβρισκα το θεσμό άχρηστο. Σκεφτόμουν πως ξέρω τι σχέση έχω και ένα χαρτί δε μου λέει κάτι παραπάνω. Ωστόσο παντρεύτηκα με πολιτικό επειδή σκέφτηκα πως θα ήθελα να μπορεί ο σύντροφός μου να πάρει αποφάσεις για την υγεία μου αν είμαι στο νοσοκομείο, για να μπορεί πιο εύκολα να κληρονομήσει ό,τι έχω κτλ. Μας βόλεψε επίσης όταν αγοράσαμε σπίτι. Είναι ένα τελείως πρακτικό θέμα.

Αυτός ο άνθρωπος που παντρεύεσαι θα έχει κληρονομικά, θεσμικά και κοινωνικά προνόμια πάνω σου, όπως και εσύ πάνω του.

Η κοπέλα σου τα έχει σκεφτεί αυτά?

Γιατί δεν κάνετε μια συζήτηση για να καταλάβεις ακριβώς τους λόγους για τους οποίους δεν την ενδιαφέρει? Καλό θα ήταν να έχεις εντοπίσει και εσύ για ποιο λόγο θέλεις να παντρευτείς συγκεκριμένα και να μπορείς να εκφραστείς όταν μιλήσετε.

Αφού σου έχει πει ότι δεν θέλει να παντρευτεί κακώς αγόρασες μονόπετρο (τι λέξη κι αυτή. Υπάρχει και δίπετρο;) Δεν γίνεται απλά να την αγνοείς, είναι σαν να την έχεις γραμμένη. Αφού θέλεις ντε και σώνει να παντρευτείτε συζήτησέ το μαζί της ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ και προσπάθησε να της εξηγήσεις γιατί είναι σημαντικό για σένα. Μετά βλέποντας και κάνοντας.

Το ενδεχόμενο να μη θέλει κάποιος επειδή... απλώς δε θέλει, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο κρυμμένο μυστικό από κάτω, γιατί δεν είναι αποδεκτό;

Προσωπικά συμφωνώ με την κοπέλα. Αποζητώ τη συντροφικότητα σίγουρα, αλλά το "επίσημο" μου είναι εντελώς αδιάφορη διαδικασία. Και μια χαρά ζευγάρια υπάρχουν που το ζουν έτσι.

Αν μου έλεγες ότι δεν θέλει θρησκευτικό γάμο, θα το καταλάβαινα απόλυτα. Αλλά το να μην θέλει ακόμα και πολιτικό γάμο, μου φαίνεται περίεργο. Και αυτά που λέει περί υπογραφών και διαδικασιών μου ακούγονται λίγο σαν δικαιολογίες. Μήπως πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο η κοπέλα σου να μην θέλει κάποια δέσμευση μαζί σου, είτε γενικότερα;

κ αυτό είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα που έχετε διαφορετικές απόψεις? μόνο σε αυτό ?! αν είσαι σίγουρος πως ναι, όλα καλά, θα βρείτε τον τρόπο σας (?), αν όμως όχι ... ....

Δεν είναι και μικρό θέμα.
Πολλά άτομα δεν θέλουν να παντρευτούν γιατί φοβούνται την δέσμευση. Μπορεί να μένουν μαζί με τον άλλον για 5 χρόνια αλλά δεν θέλουν γάμο επειδή νομίζουν πως θα τους χαλάσει την κατάσταση ή θέλουν να έχουν ελεύθερο το πεδίο για να χωρίσουν.
Ποτέ δεν έχω βρει ζευγάρι που να μην ήθελε να παντρευτεί επειδή το έβρισκε περιττό και να έμεινε για πάντα μαζί ή να χώρισαν όμορφα.
Ο γάμος δεν είναι κάτι το απαραίτητο φυσικά. Συχνά άτομα τον απορρίπτουν εξαιτίας των πιστεύω τους. Όμως, με τον γάμο εκφράζεις την επιθυμία σου να είσαι για πάντα με τον άλλον, να μοιράζεστε τα πάντα.
Η κοπέλα μάλλον ανήκει στην κατηγορία των φοβισμένων αφού δεν είναι άθεη και δεν έχει κάποια άλλη σοβαρή ιδεολογία για να μην θέλει γάμο. Αν της κάνεις θέμα, που μάλλον είναι σίγουρη για αυτό, θέλει να φύγει με την άνεση της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ