Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, ο Γιάννης Λαγός, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι βελγικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, νωρίς το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του.

Ο καταδικασμένος για τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος. Ακολούθως, θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Νωρίτερα με ψηφοφορία 658 υπέρ και 25 κατά ανακοινώθηκε η απόφαση για την άρση της ασυλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ψηφοφορία έγινε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί.

Ανάρτηση για την σύλληψη Λαγού έγινε και στον λογαριασμό των Αριστερών κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, όπου αναφέρεται ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω η δικαιοσύνη.

 

 

 

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισε η επιτροπή JURI (νομικών υποθέσεων), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε εκείνη την ψηφοφορία, 22 τάχθηκαν υπέρ και 2 κατά.

 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Γιάννη Λαγό, εκτός φυλακής παραμένει έως τώρα και ο Χρήστος Παππάς, από τα καταδικασθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο δεύτερος, που επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, εξαφανίστηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου και υπάρχουν σενάρια ότι ίσως έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM