Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον νόμο που του επιτρέπει να διεκδικήσει άλλες δύο θητείες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον νόμο που του επιτρέπει να διεκδικήσει άλλες δύο θητείες Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον νόμο που του επιτρέπει να διεκδικήσει δύο ακόμη θητείες ως πρόεδρος της Ρωσίας όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα, το 2024.

 

Ο νόμος αυτός, που του ανοίγει τον δρόμο για να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036 αν το επιλέξει και εκλεγεί, περιλαμβάνει τις σαρωτικές συνταγματικές αλλαγές που έγιναν πέρυσι.

 

Σύμφωνα με το προηγούμενο σύνταγμα ο 69χρονος Πούτιν θα έπρεπε να αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της θητείας του το 2024. Όμως, οι αλλαγές που εγκρίθηκαν με δημοψήφισμα πέρυσι του επιτρέπουν να διεκδικήσει άλλες δύο εξαετείς θητείες.



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διατελέσει πρόεδρος για δύο διαδοχικές θητείες από το 2000 έως το 2008. Τότε, λόγω του ορίου των δύο διαδοχικών θητειών που προέβλεπε το προηγούμενο σύνταγμα, αναγκάστηκε να παραδώσει τα «ηνία» στον σύμμαχό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός για δύο θητείες.

 

Ο Μεντβέντεφ ενέκρινε την επέκταση της προεδρικής θητείας σε έξι χρόνια και το 2012 ο Πούτιν επέστρεψε στο Κρεμλίνο, ενώ το 2018 επανεξελέγη πρόεδρος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM