Δάγκωμα κόμπρας: Πρόβλημα στον πνεύμονα εμφάνισε ο 30χρονος -Λαμβάνει μείγμα οξυγόνου σε ΜΕΘ του «Αγίου Σάββα»

Κόμπρα Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Πρόβλημα στον πνεύμονα εμφάνισε ο 30χρονος ο οποίος δαγκώθηκε από ινδική κόμπρα την οποία είχε στο διαμέρισμα του ως κατοικίδιο. 

Παρότι η κατάσταση της υγείας του 30χρονου άνδρα, που παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Αγίου Σάββα, είναι σταθερή, οι γιατροί ανησυχούν καθώς εντόπισαν πρόβλημα στον πνεύμονα του και πιθανόν ο ασθενής να έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας.


«Ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, οι γιατροί τον έχουν ξυπνήσει δυο – τρεις φορές, όμως τώρα ούτε καν το δοκιμάζουν διότι λαμβάνει υψηλό μείγμα οξυγόνου, το οποίο χορηγείται με ειδικό τρόπο κατόπιν οδηγιών από γερμανικά κέντρα που ειδικεύονται σε παρόμοια περιστατικά» δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Θεόδωρος Κόρμας. Οι κλινικές βρίσκονται σε Βερολίνο και Ανόβερο.


Ο 30χρονος αντιμετώπιζε αρχικά πρόβλημα από την νευροτοξικότητα του δηλητηρίου, το οποίο παρέλυσε τους μυς του και προκάλεσε δυσχέρεια στην αναπνοή. Λαμβάνει οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες και παρακολουθείται στενά. Η χορήγηση του αντιδότου ολοκληρώθηκε το Σάββατο.


Ο νεαρός διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο το βράδυ της Πέμπτης, επειδή όμως η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Αντικαρκινικού - Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM
Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM