ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Νέα Υόρκη: Ο δήμαρχος ζητά την παραίτηση Κουόμο μετά τις κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο Facebook Twitter
EPA
0

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε σήμερα ότι ο Άντριου Κουόμο «απλώς δεν μπορεί να παραμείνει κυβερνήτης πλέον», ενώνοντας τη φωνή του με εκείνες που ζητούν την παραίτηση του Δημοκρατικού πολιτικού.



Έξι γυναίκες κατηγορούν τον Άντριου Κουόμο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Σύμφωνα με το Spectrum News, περισσότεροι από 55 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές από τη Νέα Υόρκη υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη.

Ο Κουόμο αρνείται τις κατηγορίες των γυναικών, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πρώην συνεργάτιδές του. Η τελευταία είναι μια γυναίκα που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα The Times-Union, την Τρίτη, ισχυριζόμενη ότι ο κυβερνήτης την θώπευσε αφού την κάλεσε στην επίσημη κατοικία του, πέρσι, με το πρόσχημα ότι ήθελε να τον βοηθήσει να επιδιορθώσει το κινητό τηλέφωνό του.

Χθες, η εφημερίδα έγραψε ότι ο Κουόμο αρνήθηκε τη νέα κατηγορία λέγοντας ότι «δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο» και χαρακτήρισε «αηδιαστικές» τις λεπτομέρειες. Οι εκπρόσωποί του δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσουν την υπόθεση.

Ο κυβερνήτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας συγγνώμη αν κάποιες γυναίκες αισθάνθηκαν άβολα με τη στάση του, επέμεινε όμως ότι δεν έχει αγγίξει ανάρμοστα καμία τους. Το γραφείο της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς διενεργεί ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση. Ο Κουόμο έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί και κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας προτού να βγάλουν το πόρισμά τους.

Ο Δημοκρατικός Ντε Μπλάζιο, εδώ και χρόνια πολιτικός αντίπαλος του Κούομο, είπε σήμερα ότι οι πιο πρόσφατες κατηγορίες είναι «ανησυχητικές».

«Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός ότι ο κυβερνήτης κάλεσε μια υπάλληλό του, κάποια επί της οποίας είχε εξουσία, την κάλεσε σε έναν ιδιωτικό χώρο και κατόπιν της επιτέθηκε σεξουαλικά, είναι απολύτως απαράδεκτο. Είναι αηδιαστικό για μένα και δεν μπορεί πλέον να παραμείνει κυβερνήτης», είπε ο δήμαρχος.

Η υπάλληλος δεν έχει υποβάλει επίσημη αναφορά για τον Κουόμο, όμως υποστηρίζει ότι ο κυβερνήτης την άγγιξε και άλλες φορές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM