Το ευκολότερο σοκολατένιο κέικ για το Σ/Κ

Το ευκολότερο σοκολατένιο κέικ για το Σ/Κ Facebook Twitter
Σε 25 λεπτά απολαμβάνεις όχι μόνο το ευκολότερο αλλά και το πιο σοκολατένιο κέικ.
0

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ μπαίνουν σε μια κατσαρόλα και μετά στο ταψί. Ούτε χτυπάς αυγά και ζάχαρη για να αφρατέψουν, ούτε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, ούτε λιώνεις τη σοκολάτα πριν, άρα κόπος μηδέν. Σε 25 λεπτά απολαμβάνεις όχι μόνο το ευκολότερο αλλά και το πιο σοκολατένιο κέικ με υγρή καρδιά, ιδανικό με φράουλες και σαντιγί! Μην απορήσετε αν αυτό το πανεύκολο κέικ γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά

(για ένα ταψί 23-24 εκατοστά διάμετρο, χωρίς έλασμα) 

1 φλ. νερό ή καφέ φίλτρου που περίσσεψε

2 φλ. ζάχαρη

113 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

113 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1 φλ. ολόπαχο γάλα

2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο με:

2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ξίδι

1 κ.γλ. σιρόπι βανίλιας ή τρία φιαλίδια σκόνη βανίλιας

2 φακελάκια έτοιμο γλάσο σοκολάτας (στα σούπερ μάρκετ)

Φράουλες, σαντιγί και ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα


 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, προτιμότερο στη ρύθμιση του αέρα. Λιώνουμε σε βαθιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και τον καφέ. 

Όταν το μείγμα της σοκολάτας κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα καλά με τον αυγοδάρτη. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Μην εκπλαγείτε αν το μείγμα είναι αρκετά νερουλό, γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούμε φόρμα κέικ με έλασμα. Αν όμως δεν έχετε, τότε καλύψτε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με λαδόκολλα, για να μη «δραπετεύσει» το μείγμα σας στον φούρνο! 

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και μετά προσθέτουμε το γλάσο από κρέμα γάλακτος ή μπίτερ. 

Το κέικ αυτό διατηρείται μία εβδομάδα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, και 10 ημέρες στο ψυγείο. 

Το ευκολότερο σοκολατένιο κέικ για το Σ/Κ Facebook Twitter






 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ