ΠΟΥ: Tα κρούσματα κορωνοϊού θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια εντός εβδομάδας - Ελλείψεις σε συσκευές οξυγόνου

ΠΟΥ: Tα κρούσματα κορωνοϊού θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια εντός εβδομάδας - Ελλείψεις σε συσκευές οξυγόνου Facebook Twitter
EPA
0

Την ώρα που καταγράφονται ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα κορωνοϊού κάθε εβδομάδα σε όλο τον πλανήτη, ο ΠΟΥ προειδοποίησε για ελλείψεις συμπυκνωτών οξυγόνου, αναγκαίοι για την υποστήριξη της αναπνοής ασθενών με Covid-19.

«Πολλές χώρες τώρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απόκτηση συμπυκνωτών οξυγόνου. Η ζήτηση αυτή τη στιγμή ξεπερνά την προσφορά», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς.

Ήδη, ο Οργανισμός έχει αγοράσει περίπου 14.000 συμπυκνωτές οξυγόνου από κατασκευαστές και σχεδιάζει να τους στείλει σε 120 χώρες τις ερχόμενες εβδομάδες. Άλλοι 170.000 συμπυκνωτές- αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων- θα είναι πιθανότατα διαθέσιμοι τους επόμενους έξι μήνες.

Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ δήλωσε πως αναμένεται τα κρούσματα κορωνοϊού να ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, οι μολύνσεις έως τώρα ανέρχονται σε 9.439.996, ενώ έχουν καταγραφεί 482.805 θάνατοι σε όλο τον κόσμο.

Στην Αμερική τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Στις ΗΠΑ, καταγράφηκε ο χειρότερος απολογισμός από τα τέλη Απριλίου, με σχεδόν 36.000 κρούσματα σε 24 ώρες. Στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον νεότερο ημερήσιο απολογισμό, καταγράφηκαν 42.725 κρούσματα και 1.185 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες.

Ο Μαρκ Ράιαν, επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε ότι πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής βίωσαν αύξηση 25-50% στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. «Γενικά, θα χαρακτήριζα την κατάσταση στην Αμερική ως εξελισσόμενη ακόμη. Δεν έχει φτάσει την κορύφωση και πιθανότατα αυτό θα οδηγήσει σε παρατεταμένους αριθμούς κρουσμάτων και συνεχιζόμενους θανάτους», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM