Η παράσταση Schubladen (Συρτάρια) είναι η πιο πρόσφατη επιτυχημένη απόπειρά τους για την ανασύσταση μιας συλλογικής βιογραφίας ενός έθνους που υπήρξε χωρισμένο στα δύο για περισσότερα από 40 χρόνια... Φωτο: Βenjamin Κrieg
Η παράσταση Schubladen (Συρτάρια) είναι η πιο πρόσφατη επιτυχημένη απόπειρά τους για την ανασύσταση μιας συλλογικής βιογραφίας ενός έθνους που υπήρξε χωρισμένο στα δύο για περισσότερα από 40 χρόνια... Φωτο: Βenjamin Κrieg

 

Η βερολινέζικη κολεκτίβα She She Pop, που ιδρύθηκε τέσσερα μόλις χρόνια μετά την πτώση του Τείχους το 1989, είναι μια γυναικεία θεατρική ομάδα εκτός καλλιτεχνικού «κατεστημένου», η οποία προσπαθεί μέσα από το θέατρο να γεφυρώσει το πολιτιστικό, κοινωνικό και συναισθηματικό χάσμα μεταξύ των δύο ιστορικά πρώην εν διαστάσει πλευρών της πόλης. Επιστρατεύοντας το χιούμορ, τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια, και μέσα από τα ίδια τους τα προσωπικά βιώματα, αναδεικνύουν τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των δύο κοινοτήτων με παραστάσεις που ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη, ενώ φέτος είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσουν δουλειά τους στην Ελλάδα.


Η παράσταση Schubladen (Συρτάρια) είναι η πιο πρόσφατη επιτυχημένη απόπειρά τους για την ανασύσταση μιας συλλογικής βιογραφίας ενός έθνους που υπήρξε χωρισμένο στα δύο για περισσότερα από 40 χρόνια. Δύο ομάδες γυναικών, τρεις από την πρώην Ανατολική Γερμανία και τρεις από την άλλη πλευρά, που πριν από την επανένωση αποκαλούνταν Δυτική Γερμανία, ανοίγουν τα συρτάρια τους και βγάζουν στη φόρα τις εφηβικές τους επιστολές, τα ημερολόγιά τους, αναφορές από τον Τύπο της εποχής, πολιτικές δηλώσεις και προπαγανδιστικά άρθρα, αγαπημένα βιβλία, μουσικές και, πάνω απ' όλα, τις προσωπικές τους μαρτυρίες, ώστε να ανιχνεύσουν και να μοιραστούν με το κοινό αυτό που τους συνέβη. Καλούνται να απαντήσουν σε θεμελιώδεις ερωτήσεις που τίθενται κατά τη διάρκεια της παράστασης, όπως «Ποιες ήμασταν; Ποιες είμαστε τώρα; Γιατί γίναμε έτσι;» και μπορεί οι απαντήσεις τους ενίοτε να δημιουργούν αντιπαράθεση, αλλά εντέλει μοιάζει σαν να πρόκειται για θεραπευτική συνεδρία μεταξύ ζευγαριών, οπότε το αποτέλεσμα παίρνει μορφή και ξαναχτίζει τη διαταραγμένη από την Ιστορία σχέση τους, αποκαθιστώντας μια συνέχεια της ιστορίας των ανθρώπων πέρα από την ατέρμονη ρήξη Ανατολής και Δύσης.

 

Φωτο: Βenjamin Κrieg
Φωτο: Βenjamin Κrieg

 

Φωτο: Βenjamin Κrieg
Φωτο: Βenjamin Κrieg

 

11-12 Ιουλίου
Πειραιώς 260 Χώρος Δ
21:00-
12 Ιουλίου
17:00

 

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει!
Επωφεληθείτε από τα νέα πακέτα προσφορών και ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα μέσα από το site του Φεστιβάλ.


Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να προμηθεύεστε εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ online στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ή τηλεφωνικά στο 210 3272000, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 21:00. Και στις δύο περιπτώσεις η χρέωση γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας. Τα κεντρικά εκδοτήρια απ' όπου μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια βρίσκονται στη στοά Πεσμαζόγλου (Πανεπιστημίου 39) και λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-17:00, και Σάββατο, 9:00-15:00, ενώ εισιτήρια εκδίδονται και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Ιανός, στα καταστήματα Public και στα Reload Stores. Θα διατίθενται εισιτήρια μειωμένης τιμής για παιδιά, νέους, φοιτητές, πολύτεκνους, στρατιώτες, άτομα άνω των 65 ετών καθώς και ανέργους και άλλες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν «πακέτα» εισιτηρίων για παραστάσεις της επιλογής τους: επιλέγοντας 3 παραστάσεις, θα έχουν έκπτωση 5% επί του συνόλου της τιμής, στις 4 παραστάσεις έκπτωση 7% και στις 5 παραστάσεις έκπτωση 10%. Η προσφορά ισχύει για παραγωγές του Φεστιβάλ και για ατομικά ή εισιτήρια 2 ατόμων ανά παράσταση. Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι, μεταξύ άλλων, η Πειραιώς 260, το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν κ.ά.


Αναλυτικές πληροφορίες στο www.greekfestival.gr