"Δεν θα έχεις ποτέ γνωρίσει εντελώς το ίντερνετ, μέχρι να εξερευνήσεις το online σεξ", ανώνυμος. 

Αν στα '90s και στα πρώτα χρόνια των '00s το σεξουαλικό τρεντ ήταν το one night stand, τη δεκαετία που διανύουμε τώρα, είναι σίγουρα το online σεξ. Ίσως επειδή, ποιος ξέρει, τότε συνηθίζαμε να βγαίνουμε σαν να μην υπήρχε αύριο και περισσότερο ζούσαμε παρά παρατηρούσαμε τη ζωή γύρω μας, ενώ τώρα, το γρήγορο ίντερνετ, η παρατεταμένη ανεργία, η έκρηξη των social media και αυτή η ρημάδα η διπλωματική που δεν λέει να τελειώσει μας έχουν λίγο-πολύ καθηλώσει μπροστά στον υπολογιστή. Tα κοινωνικά περιβάλλοντα αλλάζουν και, κατ' επέκταση, αλλάζει μάλλον και το σεξ. Δημιουργούνται νέα ήθη και συνήθειες, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα καλό ή κακό. Άλλωστε, αυτή είναι μάλλον μια βαρετή κουβέντα.

 

 

"Maybe we should fist fuck" (!)

 

Η πρώτη φορά που έκανα πραγματικό online σεξ ήταν σχετικά πρόσφατα. Γνώρισα έναν τύπο online, τίποτα το πονηρό στην αρχή, το ορκίζομαι. Αρχίσαμε, λοιπόν, να τα λέμε χαλαρά. Ξέρεις τώρα, μουσικές, ενδιαφέροντα, αστειάκια με ημιφλέρτ διάθεση, τα γνωστά. Μετά ανταλλάξαμε skype. Ο καιρός περνούσε, το ένα πράγμα έφερε το άλλο, ώσπου μια μέρα, χωρίς καν να το καταλάβω, βρέθηκα να λέω πράγματα στο chat όπως «τι θα ήθελες να μου κάνεις τώρα», «πώς είναι το πουλί σου;» και άλλα τέτοια! Αυτό συνεχίστηκε για καιρό, κάθε φορά όλο και πιο περιγραφικά, μέχρις ότου αποκτήθηκε μια ψευδαίσθηση οικειότητας. Πράγμα κάπως αλλόκοτο, γιατί στην ουσία μιλούσα με έναν άγνωστο, όσο όμορφα κι αν με έκανε να νιώθω αυτός.


Το θέμα με το online σεξ είναι το γεγονός ότι αποτελεί γκρίζα ζώνη ανάμεσα στον παλιό καλό αυνανισμό και το πραγματικό σεξ. Από τη μία, δεν μπορείς να αγγίξεις τον άλλον και τα περισσότερα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν ειδυλλιακά μέσα στο μυαλό σου, σαν προσωπική φαντασίωση. Από την άλλη, διαφέρει τρομερά από το να βλέπεις μόνος σου πορνό ή οτιδήποτε, γιατί υπάρχει πραγματικό feedback και αλληλεπίδραση με έναν άλλον άνθρωπο. Δεν είσαι μόνος. Σου λέει και του λες τι να κάνει. Και το κάνει για σένα. Σε πραγματικό χρόνο. Το κάνετε μαζί. Μιλάμε για πραγματική ένταση, όχι αστεία. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που το online σεξ είναι τόσο έντονο. Η όλη διαδικασία λειτουργεί τόσο αμήχανα όσο και απελευθερωτικά, που μόνο με κάτι σαν το σεξ σε δημόσιο χώρο μπορώ να το παρομοιάσω: κάτι μέσα σου σού λέει ότι είναι κάπως λάθος όλο αυτό, κι όμως σε εξιτάρει τόσο, που δεν μπορείς να σταματήσεις!

 

Εκτός από τα προφανή θετικά, όπως το ότι μπορώ να κάνω σχεδόν σεξ με κάποιον εντελώς άλουστη, χωρίς να βγάλω τη ρόμπα, ούτε και το betadine από τα μούτρα μου, το online σεξ έχει φυσικά και μειονεκτήματα. Αν προσπεράσουμε τις τεχνικές δυσκολίες, όπως το να βρεις το κατάλληλο σημείο για να πληκτρολογείς και συγχρόνως να κάνεις ό,τι κάνεις (τα λάπτοπ βοηθάνε) ή τα σαρδάμ που μπορεί να οδηγήσουν σε τραγελαφικές καταστάσεις (μια φορά ήθελα να πω κάτι σαν "maybe we should first fuck", και αντ' αυτού έγραψα κατά λάθος "maybe we should fist fuck" - αληθινή ιστορία, ευχαριστώ), το πιο αδύναμο σημείο του online σεξ είναι ίσως το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς βγάζουμε στην επιφάνεια τον τολμηρότερο και πιο χυδαίο ίσως εαυτό μας, καλά κρυμμένοι πίσω από το chat. Και τι κακό έχει αυτό, θα μου πεις. Τίποτα, εκτός από τις υψηλότερες των προσδοκιών που δημιουργούνται σε περίπτωση που αποφασίσετε ποτέ να συναντηθείτε και στην πραγματική ζωή με τον άγνωστο παρτενέρ σας, συν μερικούς μεγατόνους αμηχανίας για συνοδευτικό.

 

 

"Θέλω να σε επιστρέψω στα τέσσερα"


Φυσικά δεν είμαι η μόνη που κάνει online σεξ. Βγήκα, λοιπόν, εκεί έξω για να μάθω τι γίνεται. Η φίλη μου η Νάντια το λατρεύει. Ειδικά αν έχει καιρό να κάνει σεξ, λέει. «Ακόμα κι αν έχω αγόρι, του λέω να το κάνουμε μαζί καμιά φορά. Ποιος ο λόγος να κάνεις ό,τι κάνεις μόνη, όταν είναι τόσο εύκολο πλέον να το κάνεις ακόμα και με έναν άγνωστο στο chat; Όλοι αυτό κάνουν, μη νομίζεις». Αλήθεια; Δεν είχα ιδέα. Απ' ό,τι μαθαίνω, το μεγάλο πάρτι γίνεται στο facebook, το βασίλειο της ματαιοδοξίας. Και παραδόξως οι κοπέλες μοιάζουν να είναι οι τολμηρότερες σε όλη αυτήν τη... χορογραφία. Καταπιεσμένα dirty talk απωθημένα; Υποβόσκουσα ωραιοπάθεια; Ασφάλεια του γραπτού λόγου; Ποιος ξέρει! Τις μεταμεσονύχτιες ώρες, πάντως, και κυρίως μετά τη βραδινή έξοδο, τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά.«Αστειεύεσαι; Τώρα με το facebook το online sex είναι το πιο εύκολο πράγμα! Εγώ βρήκα μια κοπέλα από την Αργεντινή που είχαμε κάνει σεξ πριν από χρόνια και το πήγαμε σχεδόν κατευθείαν εκεί. Ξέρω κάτι λίγα ισπανικά εγώ, αυτή γρι αγγλικά, κι έτσι χρησιμοποιούσα google translate! Μην το βάλεις, δεν θα το πιστέψουν, αλλά το έκανα, αλήθεια. Έβγαιναν οι προτάσεις όπως να 'ναι και έγραφα πράγματα όπως "Θέλω να σε επιστρέψω στα τέσσερα", αλλά ήταν τέτοια η καύλα, που τα έστελνα έτσι, δεν με ένοιαζε!». Τι γίνεται, όμως, με όσους είναι σε σχέση; «Όταν κάνω online σεξ με την κοπέλα μου που βρίσκεται μακριά, αφού τελειώσω, με πιάνει κάπως στενοχώρια που δεν μπορώ να την αγγίξω... Πολλές φορές το μετανιώνω κιόλας», μου λέει ο Βασίλης. Μια φίλη, όμως, έχει λίγο διαφορετική οπτική: «Δεν μου αρέσει που το λέω, αλλά μου έχει τύχει να νιώσω σχεδόν ανακούφιση που ξεμπέρδεψα με αυτό από το ίντερνετ και δεν χρειάστηκε να τον δω εκείνο το βράδυ».

 

— Aνακαλύψτε το μπλογκ της Fuck Yeah 666 εδώ