Η τζάμπα μαγκιά στο facebook

Η τζάμπα μαγκιά στο facebook Facebook Twitter
3

«Ποτέ δεν χυνόταν τόση χολή δημοσίως, όπως τώρα, στο facebook. Aυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ήμασταν καλύτεροι άνθρωποι» έγραψε ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος στο προηγούμενο editorial του. Η amarcord πρόσθεσε: «Η τζάμπα μαγκιά είναι μέσα στο ποιόν κάποιων και, πράγματι, πίσω από ένα πληκτρολόγιο αναδύεται σαν Αφροδίτη στον αφρό μιας θάλασσας merde και αποκαλύπτεται, ρυπαρή και σιχαμένη, σε όλο της το μεγαλείο. Το θέμα είναι ότι το ban ενεργεί ως ακυρωτικό της κουραδομαγκιάς, οπότε η χρήση του εκ φύσεως αφορά μόνο όσους δεν τη διαθέτουν. Αποτέλεσμα: η επίδειξή της απλώς συνεχίζεται δυο-τρεις σελίδες πιο κει απερίσπαστα και ίσως και με περισσότερο μένος. Με λίγα λόγια, η στρέβλωση του μέσου είναι τόσο ισχυρή, ώστε πολύ φοβούμαι ότι μόνο η υπέρβαση του μέσου θα δώσει δίοδο για μια νέα ευγένεια, στην πιο θεμελιώδη της μορφή».


Για το «Μουσείο που δεν ανοίγει» (το ΕΜΣΤ, στο Φιξ) έγραψε ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, προκαλώντας ενδιαφέρουσα συζήτηση στα σχόλια της ηλεκτρονικής εκδοχής του άρθρου του. «Συνήθισε το μάτι μας στην κακογουστιά πλέον, που με τόση ευκολία αποκαλούμε "μοντερνισμό"» σχολίασε ο Ugg, στον οποίον απάντησε ο atman: «Βασικά, έχει συνηθίσει το μάτι μας στην έλλειψη συντήρησης και σε διαβεβαιώ ότι αν έχεις δει τα προσφυγικά σε φωτογραφία όταν ήταν καινούργια, ήταν πολύ μπροστά από οποιαδήποτε άχαρη πολυκατοικία φτιάχτηκε από τα '80s και μετά – από όλες. Ένα σοβάτισμα και ένα βάψιμο θέλουν και είναι μια χαρά. Αλλά στην Ελλάδα οι πολλές οι μίζες είναι, παραδοσιακά, στην κατασκευή, όχι στη συντήρηση των έργων και των υποδομών... Είμαστε στη φάση "γκρεμίζουμε" και όχι "συντηρούμε"...». «Βασικά, μοντερνισμός (στην αρχιτεκτονική) είναι αυτό ακριβώς που είναι το Φιξ» έγραψε ο/η karamchristi. «Δηλαδή, επιβλητικό, επαναληψιμότητα των υλικών, συμμετρία κ.λπ. Δεν σημαίνει ότι είναι "μοντέρνο" (!). Σήμερα, υπάρχει και η μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, την οποία κατά τη γνώμη μου το ΜΣΤ θα έπρεπε να αποπνέει». «Ναι, έχει αλλάξει και το ύφος του κτιρίου, και οι αναλογίες και όλα» τόνισε ο/η Vlix. «Θα τολμήσω να πω, όμως, έστω κι έτσι, είναι μια πρόοδος από το άθλιο κουφάρι του Φιξ. Η γειτνίαση, δε, με Πλάκα, Ακρόπολη, Μουσείο, θα φτιάξει έναν σημαντικό πόλο πολιτισμού για την πόλη, όταν λειτουργήσει. Μακάρι να μη φτάσουμε να λέμε τα ίδια του χρόνου τον Σεπτέμβρη».


Με το «Γιατί οι εκπομπές του Anthony Bourdain είναι περισσότερο ζωή και λιγότερο φαΐ» ασχολήθηκε ο Μιχάλης Μιχαήλ στα «Ημερολόγια Κουζίνας» του. «Τρομερή εκπομπή!» συμφώνησε ο/η foodie, και με αυτό το ψευδώνυμο ξέρει τι λέει. «Το επεισόδιο στο Ιράν το είδα χθες το βράδυ και ειλικρινά με έκανε να θέλω να πάω. Έχω ήδη κάνει ταξίδια, στα οποία επισκέφθηκα μέρη και εστιατόρια όπου έχει πάει». Υπήρξαν κι άλλα καλά λόγια από τους Ιζόλδη («Ο Leonard Cohen της γαστρονομίας. Τον αγαπώ!»), JohnnyP («Η μόνη εκπομπή με φαγητά που μπορώ να δω. Κορυφή ο τύπος») και Kotsyfi: «Aξέχαστο θα μου μείνει το επεισόδιο στο οποίο έχουν καλέσει τον Αnthony μαζί με άλλους σεφ, στον Καναδά νομίζω, και τους έχουν ετοιμάσει ένα μενού διαφορετικό για τον καθένα, και στον δικό μας σερβίρεται ένα επιδόρπιο με κρέμα από καπνό Μarlboro, ξέροντας ότι είναι φανατικός καπνιστής.. Αξεπέραστο!». Kαι μια απορία από τον realthinking: «Ωραία εκπομπή, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δείχνουν τόσο ενδιαφέρουν οι Έλληνες για τα μέρη του κόσμου, όταν προέρχονται από κάμερες –και ιδιαίτερα ξένες–, αλλά είναι τόσο ρατσιστές με τους αλλοδαπούς που ζουν στο κέντρο της Αθήνας...».


«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι φλερτ, είναι μια μορφή βίας» διευκρίνισε ο Δημήτρης Κυριαζής στο εξαιρετικό του ρεπορτάζ «It's a dress, not a yes». Nα μερικές από τις αντιδράσεις που προκάλεσε: Ana-mpoumpoula: «Η σεξουαλική παρενόχληση είναι κάτι άσχημο, πολύ άσχημο όταν συμβαίνει. Το ασχημότερο όμως είναι ότι αφού έχεις παρατηρήσει ή βιώσει κάτι τέτοιο, ξαφνικά είσαι περισσότερο στην τσίτα, σε επιφυλακή, σε καχυποψία. Αυτό, ως παθούσα, είναι το μεγαλύτερο κακό που μου είχε προκαλέσει αυτή η εμπειρία κάποια χρόνια πριν, σε σημείο να μην μπορώ να αποδώσω όσο θα ήθελα, τόσο στη δουλειά όσο και στις σπουδές μου... Τραγικό». Malox: Προς Γυναίκες: «Επειδή αυτό το είδος ανθρώπου κατανοεί μόνο μια συμπεριφορά, αρχίστε krav maga ή άλλο μέσο αυτοάμυνας άμεσα. Μια εξάρθρωση θα του μάθει το σωστό και θα τον βοηθήσει να είναι πιο συνετός στο μέλλον».


Ο M. Hulot μίλησε με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο και ο Faceless σχολίασε: «Νομίζω ότι είναι ο πιο σημαντικός συγγραφέας των τελευταίων 20 χρόνων. Το Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων έκανε το μεγάλο μπαμ σε πωλήσεις (απίστευτες στον αριθμό), αλλά στο Εκ Πειραιώς είναι συγκλονιστική η γραφή. Να επισημάνω τις πολύ καλές ερωτήσεις και τις στακάτες απαντήσεις».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Τσάμπα δημοσιογραφια-τσάμπα μάρκετινγκ πριν τα 00's???Κάποτε η πληροφορία ήταν δυσεύρετη-και όταν λέω κάποτε στην Ελλάδα μέχρι πριν 10 χρόνια-και την τσίμπαγες κυρίως από το δάσκαλο, τον καθηγητή, τα ββιβλία και τα ΜΜΕ ενώ ο δημόσιος διάλογος ήταν ανύπαρκτος-εκτός αν θεωρήσεις διάλογο τις συνελεύσεις των συνδικαλιστών με πτυχίο 5ης δημοτικού και τις κλήσεις για να συγχαρείς τον πρωινό καφέ και να πάρεις το δωράκι σου.Τι κακό έχει αυτό; Ο καθηγητής κάποιες φορές στα παρουσιάζε όπως ήθελε- τώρα μπορείς να διαβάσεις όποιο βιβλίο θες ή όποιο επιστημονικό περιοδικό και να του την πεις αν χρειαστεί με τεκμύριαΟι εταιρείες "μουσικής" σου πλάσαραν ό,τι κ οπως ήθελαν κ το σιγοτραγούδαγες αμάσητο-τώρα μπορείς να ανακαλύψεις ολομόναχος από το χειροτερο μέχρι το καλύτερο είδος μουσικής και να επιλέξεις τι σε εκφράζει(δε πα να παίζουν στα MAD τα ξερατά του Σταν και της Στικούδη!)Μπορεί η ελληνική τηλεόραση να είναι μια απίστευτη παρέα που χορεύει σαχλαμαράζει και στηλιτεύει αλλά μπορείς να σαρώσεις τα webtvs όλης της υφηλίου για να βρεις αυτό που γουστάρεις ...Εν ολίγοις, επι χρόνια μας κάνανε πλύση εγκεφάλου για το πως θα ζούμε χωρις να μπορούμε να τους πούμε στη μούρη πόσο χάλια τα βρίσκαμε όλα αυτά ....ή ο,τι υπάρχει και άλλος τρόπος .... Ναι το δημόσιο ξεκατίνιασμα είναι άσχημο και υπερβολικό αλλά ακόμα βρίσκεται στα σπάργανα ... πιστεύω θα καταλαγιάσει όταν ωριμάσουμε μαζί με το νέο μέσο και εκφράζουμε την γνώμη μας με περισσότερη ψυχραιμία κ ευγένεια. ps: ευχαριστώ που με συμπεριέλαβες στο άρθρα για τσάμπα-μάγκες επειδή μου άρεσε το συγκεκριμένο σχόλιο μου όντας κατά της ελληνικής υποκρισίας ( ωραίο το ιρανικό φαί στην αμερικανική τηλεόραση, δε θέλω πακιστανούς στην πολυκατοικία μου που μαγειρελυουν ιρανικό φαί, ναι ιδιο με αυτό στην τηλεόραση)