(+ το καθημερινό STARFAX)

 

 

Κριός

Το βόλεμα σας κάνει κακό, Κριοί, ακόμα κι αν πολλοί απ’ το περιβάλλον σας ισχυρίζονται ότι λειτουργεί προς όφελός σας. Εδώ και πολύ καιρό έχετε συμβιβαστεί με μία σταθερή κατάσταση (κυρίως σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας) που σας παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας χωρίς καμία απολύτως απόλαυση. Το ζητούμενο δεν είναι να αποφύγετε με κάθε τρόπο τον κίνδυνο αλλά να διεκδικήσετε το καλύτερο που μπορείτε, ρισκάροντας και θυσιάζοντας αρκετά πράγματα. Ευτυχώς, ο Άρης σας βγάζει από αυτό το περίεργο τέλμα και σας παροτρύνει να μπείτε δυναμικά στο παιχνίδι για να κυνηγήσετε το ιδανικό, ακόμη κι αν αυτό δεν έρθει ποτέ. Τα επαγγελματικά σας ακολουθούν ανοδική πορεία αυτές τις μέρες, καθώς η προσπάθειά σας να συνεννοηθείτε επί της ουσίας με ένα πρόσωπο εξουσίας, στέφεται με επιτυχία. Μην επαναπαυθείτε όμως στα πρώτα θετικά σημάδια.

 

Ταύρος

Σε κάθε ιστορία υπάρχουν πάντα δύο πλευρές, όχι απαραίτητα αντικρουόμενες, απλώς διαφορετικές. Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε μια εκδοχή και να πορευτείτε βάσει αυτής. Αυτή την εβδομάδα, όμως, καλά θα κάνετε να λάβετε κάθε πλευρά υπόψη, αν θέλετε να βγάλετε αντικειμενικά συμπεράσματα. Οι άνθρωποι δεν είναι όπως δείχνουν, και, ειδικά στο σκέλος των ερωτικών σας, η σωστότερη επιλογή είναι να κρατήσετε μικρό καλάθι, όταν ακούσετε μεγάλες υποσχέσεις που δύσκολα πραγματοποιούνται. Μην αφήσετε τον συναισθηματισμό και τις αδυναμίες σας να σας παρασύρουν σε αστοχίες, όσο απολαυστικές κι αν είναι οι τελευταίες κάποιες φορές. Εμπιστευτείτε τους Αιγόκερους του περιβάλλοντός σας, ιδίως αν είναι μεγαλύτεροι από εσάς σε ηλικία. Παρ’ όλες τις επιφυλάξεις σας, μόνο αυτοί μπορούν να σας οδηγήσουν με ασφάλεια στις σωστές αποφάσεις (χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αγνοήσετε το δικό σας ένστικτο).

 

Δίδυμος

Τα διαφορετικά σας καθήκοντα και οι διαφορετικοί ρόλοι που ενσαρκώνετε στην καθημερινότητά σας συγκρούονται όσο λίγες φορές στο παρελθόν, φέρνοντάς σας σε δύσκολη θέση. Μπορεί να ηχεί δυσάρεστο, αλλά δεν μπορείτε να διεκπεραιώνετε κάθε σας υπόθεση με την ίδια αποτελεσματικότητα κάθε φορά, Δίδυμοι. Θα πρέπει, αναγκαστικά, να δώσετε κάπου την προτεραιότητά σας, αναγνωρίζοντας ότι μερικοί τομείς σας χρειάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, αυτές τις μέρες σας συμφέρει να τα αντιμετωπίσετε πιο χαλαρά απ’ ό,τι συνήθως, γιατί ο υπερβάλλων ζήλος απειλεί να σας οδηγήσει σε ακρότητες που εύκολα θα μετανιώσετε. Μην το παίξετε αδιάφοροι, απλώς μη δώσετε όλο σας το είναι σε ένα ειδύλλιο που βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα. Σταθερή η πορεία των οικονομικών σας – φαίνεται πως πήρατε επιτέλους ένα πολύτιμο μάθημα από ένα πρόσφατο πάθημα.

 

Καρκίνος

Η απλότητα είναι το κλειδί για την επιτυχία, όποιος κι αν είναι ο στόχος σας. Τα ερωτικά σας βρίσκονται σε μεταβατική φάση αυτές τις μέρες και το κυρίαρχο μέλημά σας θα πρέπει να είναι η αποτύπωση του πραγματικού σας εαυτού και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. Η χημεία σας με Τοξότες και Αιγόκερους βρίσκεται σε κορυφαίο σημείο τώρα, αλλά είναι στο χέρι σας να δώσετε στη σχέση σας μαζί τους τον χαρακτήρα που θέλετε. Να θυμάστε, πάντως, ότι κάποιες σχέσεις είναι καλύτερο να τελειώνουν πάνω στην ακμή τους, προτού ξεκινήσουν να γεννάνε προβλήματα για κάθε μεριά. Όσον αφορά τα της δουλειάς σας, ο ανταγωνισμός είναι αρκετά έντονος τώρα, όμως δεν πρέπει να σας δημιουργεί αμφιβολίες για τις επόμενες κινήσεις σας. Ο σκοπός σας είναι συγκεκριμένος και καλά θα κάνετε να τον κυνηγήσετε μέχρι τελικής πτώσεως.

 

Λέων

Όσο κι αν αυτό σας εξοργίζει, αυτές τις μέρες θα αναγκαστείτε να ασχοληθείτε ενδελεχώς με τα προβλήματα των ανθρώπων του κύκλου σας, πράγμα που έχετε καιρό να κάνετε. Η πλανητική συγκυρία σας αναδεικνύει σε σωτήρες στα μάτια πολλών –κι ο χαρακτηρισμός δεν απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα–, με αποτέλεσμα να αποτελέσετε πόλο έλξης για πολλά απεγνωσμένα άτομα. Χειριστείτε με λεπτότητα τη θέση σας, χωρίς να απογοητεύσετε όσους έχουν μεγάλες προσδοκίες από σας. Από την άλλη, όμως, μη βάλετε φρένο στα προσωπικά σας πλάνα, ακόμα κι αν η αφοσίωσή σας στις υποθέσεις των άλλων είναι υψίστης σημασίας. Τα ερωτικά σας περνούν από ένα απροσδόκητο μονοπάτι τώρα, που σε καμία περίπτωση δεν είχατε προβλέψει. Μη διστάσετε να αφεθείτε στα χέρια ενός καινούργιου ανθρώπου στη ζωή σας που δείχνει ικανός να σας «διαβάσει» χωρίς πολλή προσπάθεια.

 

Παρθένος

Ποιος είπε ότι οι δύσκολες αποφάσεις δεν αναβάλλονται, Παρθένοι; Αυτές τις μέρες τα ζόρια που σας ταλανίζουν είναι πολλά, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε κανέναν να σας βάλει το μαχαίρι στον λαιμό. Μόνο εσείς ξέρετε τι πρέπει να κάνετε και πώς πρέπει να το πράξετε, γεγονός που σημαίνει ότι εσείς είστε αυτοί που θα επιλέξετε και τον ρυθμό με τον οποίο θα διεκπεραιωθεί κάθε ανειλημμένη υποχρέωση. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, έχει έρθει ο καιρός να πάρετε τον εαυτό σας στα σοβαρά και να τον πουλήσετε με μεγαλύτερη πυγμή. Ο Δίας σας βοηθάει να επιβάλετε τους όρους σας σε κάθε νέα συμφωνία που βρίσκεται τώρα στα σκαριά και να θωρακίσετε, παράλληλα, τα κεκτημένα σας. Μην είστε αυστηροί με έναν εραστή που ξεστράτισε, όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος – το ίδιο κι εσείς.

 

Ζυγός

Ένα κοντινό σας πρόσωπο προσπαθεί να σας παραπλανήσει, αλλά εσείς δεν πρέπει να το αφήσετε. Οι συναισθηματικοί δεσμοί ξεφεύγουν πολλές φορές από τον έλεγχό μας, επομένως η επίδραση που σας ασκεί το εν λόγω άτομο δεν μπορεί να περισταλεί απόλυτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, χτίζοντας αυστηρές άμυνες απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται την αδυναμία που τους έχετε. Ευτυχώς, ο Δίας σας απαλλάσσει από το σύννεφο αμφιβολίας που σας είχε τυλίξει τις τελευταίες μέρες και σας δίνει τη δύναμη και το κίνητρο να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας. Ο τομέας των ερωτικών σας μπορεί να αναβαθμιστεί με πολύ απλές κινήσεις, αρκεί να το πάρετε απόφαση. Τα εμπόδια που σας χωρίζουν από τη βελτίωση δεν είναι όσο μεγάλα θέλετε να πιστεύετε. Προσοχή στους καταναλωτικούς πειρασμούς – δεν σας συμφέρει να ενδώσετε.

 

Σκορπιός

Το πρόβλημά σας είναι η βιασύνη και η υπερβολή σας, Σκορπιοί. Όταν καταφέρετε να διευθετήσετε αυτά τα δύο θέματα, θα έχετε κάνει τεράστια πρόοδο. Αυτή την εβδομάδα τα ερωτικά σας κυλούν με αργούς ρυθμούς, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει πως δεν οδεύουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μην ενδώσετε στις παρορμήσεις σας, καλύτερα να αφήσετε την κατάσταση να πάρει μια σταθερή μορφή, γιατί οποιαδήποτε προσπάθεια επίσπευσης των εξελίξεων θα πέσει στο κενό. Οι Κριοί και οι Υδροχόοι σας ασκούν τεράστια επίδραση, γι’ αυτό και θα πρέπει να μάθετε όσα μπορείτε από αυτούς, εκμεταλλευόμενοι τη στενή σας σχέση. Εντάσεις σας περιμένουν στα επαγγελματικά, οι οποίες, όμως, μπορούν να εξαργυρωθούν με ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο. Υπερασπιστείτε το συμφέρον σας διπλωματικά και μην πάρετε τις υποδείξεις των άλλων πολύ στα σοβαρά. Κάποια πράγματα λέγονται απλώς για να ειπωθούν.

 

Τοξότης

Αυτή την εβδομάδα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθύνετε τα βέλη σας προς τη σωστή πλευρά, ανεξάρτητα από το αν αυτά είναι επιθετικά ή ερωτικά. Οι παράπλευρες απώλειες δεν σας ένοιαζαν καθόλου κατά το παρελθόν, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να τις λάβετε υπόψη και να τις αποφύγετε όσο μπορείτε πιο αποτελεσματικά. Μην κάνετε στους άλλους ό,τι δεν θα θέλατε να σας κάνουν κι εσάς. Σε γενικές γραμμές, πάντως, τα ερωτικά σας υπερπηδούν κάποια από τα εμπόδια των προηγούμενων ημερών, καταφέρνοντας να σταθεροποιηθούν αρκετά. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, αποφύγετε τα καινούργια ανοίγματα και τις νέες συνεργασίες. Αξιοποιήστε ό,τι σας δίνεται τώρα και δουλέψτε πάνω σε όσα έχετε ήδη κατακτήσει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και πρέπει κάπου εδώ να το καταλάβετε.

 

Αιγόκερως

Οι ασυμφωνίες και οι καυγάδες σας θα σας καθορίσουν όσο τίποτα άλλο αυτές τις μέρες. Μερικές φορές οι εντάσεις είναι απείρως πιο χρήσιμες από την ομαλότητα των σχέσεων, γεγονός που θα ανακαλύψετε τώρα. Όπως και να ’χει, πάντως, φροντίστε να αποφύγετε τις υπερβολές στα ερωτικά, ακόμα κι αν οι συνθήκες σας οδηγούν αναπόδραστα σε αυτές. Το γεγονός ότι έχετε τη δυνατότητα να επαναφέρετε στην επικαιρότητα και να επιλύσετε όλα όσα σας έπνιγαν προηγουμένως δεν σημαίνει πως πρέπει να αναμοχλεύσετε κάθε εκκρεμότητα. Αφήστε τον χρόνο να λειτουργήσει όπως μόνο αυτός ξέρει και μην γίνεστε πιεστικοί. Ο Κρόνος δίνει νέα διάσταση στα επαγγελματικά σας, φέρνοντάς σας ενώπιον μιας πιθανής συνεργασίας που έχει τα φόντα είτε να σας αναβαθμίσει είτε να σας υποβιβάσει. Αυτήν τη φορά είναι στο χέρι σας να ρισκάρετε.

 

Υδροχόος

Είστε ικανοί για πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζετε και, ευτυχώς, αυτές τις μέρες σας δίνεται το ερέθισμα που τόσο έχετε ανάγκη για να αναγνωρίσετε τις δυνατότητές σας και να πάτε ένα βήμα παρακάτω. Καλές και οι μέχρι τώρα κατακτήσεις σας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επαναπαύεστε σ’ αυτές, ενώ μπορείτε κάλλιστα να τις επαυξήσετε. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα της εργασίας σας θα πρέπει να διαχωρίσετε τις φιλικές από τις αμιγώς επαγγελματικές σας σχέσεις. Το γεγονός ότι σας συνδέει στενή φιλία με κάποιο πρόσωπο δεν σημαίνει πως για χάρη του θα θυσιάσετε μια πολύτιμη ευκαιρία καριέρας που ανακύπτει για εσάς τώρα. Σε κάποια θέματα θα πρέπει να προτάσσετε την ψυχρή λογική και όχι τους συναισθηματισμούς σας, αν θέλετε να προοδεύσετε. Διαχειριστείτε με λεπτούς τρόπους τα ερωτικά σας, γιατί οι ισορροπίες διαταράσσονται εύκολα αυτή την περίοδο.

 

Ιχθύς

Ο τομέας των ερωτικών σας προοδεύει θεαματικά, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αυτό το διάστημα. Μη χάνετε χρόνο προβληματιζόμενοι με αυτή την ανέλπιστη τροπή των πραγμάτων. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία σας, ούτε κάποια κρυφή απειλή πίσω απ’ το πρόσωπο που σας συντροφεύει τώρα. Απολαύστε όσο μπορείτε τη συγκυρία και αφεθείτε στον ρομαντισμό που διαχέεται στην ατμόσφαιρα, χωρίς ενδοιασμούς και αμφιβολίες. Ο Κρόνος σας παιδεύει αρκετά στο πεδίο των επαγγελματικών, παρουσιάζοντάς σας σημαντικές προκλήσεις τη μία μετά την άλλη. Μην ψαρώνετε, όμως, χωρίς πρώτα να μελετήσετε τα δεδομένα σας. Επενδύστε στις μακροχρόνιες συνεργασίες σας και στην καλή επικοινωνία που έχετε χτίσει με ορισμένα πρόσωπα, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίσετε αυτά που έρχονται συλλογικά και όχι μόνο με τις δικές σας δυνάμεις. Βάλτε στην άκρη (τουλάχιστον για την ώρα) εγωισμούς και διαπροσωπικές αντιπαραθέσεις.

 

 

(+ το καθημερινό STARFAX)